Dünya
  • 1.9.2011 00:21

DANİMARKALI SAVCI ROJ TV'NİN BİR AÇIĞINI DAHA YAKALADI

Terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle lisansının iptalinin istendiği ROJ TV ile ilgili davanın duruşmasında, savcı, örgütün eylem tarihi olan 15 Ağustos’ta televizyonun yayına başlamasına dikkati çekti.

Savcı Jakob Buch–Jepsen, mahkemeye sunduğu delillerden birinde, 13 Ağustos 2009 tarihli bir belgede terör örgütü PKK kadrolarından gelen ve ROJ TV’de okunan haberde, halkın 15 Ağustos tarihinde kutlamalar yapılması için çağrıldığına dikkat çekilirken, televizyonun da bu tarihte yayına başladığına vurgu yapıldı.

Daha sonra ekrana getirilen bir başka belgede ise, bölgede barajlarda çalışan müteahhit ve işçilere yönelik televizyondan yapılan tehditlere de yer verildi. Savcı bu sırada yaptığı açıklamada, bu yayınlar sırasında tehdit edilen bir baraj çalışanının da mahkemeye tanık olarak çağrıldığını bildirdi.

Ayrıca yine mahkemede, kendini yaktığı iddia edilen terör örgütü PKK militanlarından Sema Yüce’nin ölümünden sonra, ROJ TV’de onunla ilgili uzun yayınlara ve hakkında yapılan şarkılara da dikkat çekildi.

Bu arada savcı mahkemeye delillerini açıklarken, halen İsveç’in başkenti Stockholm’den yayın yapan Nevroz TV ile terör örgütü PKK arasındaki bağlantıya da dikkati çekti.

Nevroz TV’ye 8 Nisan 2008 tarihinde terör örgütü PKK’dan gönderilen bir yazıda, 3 saat alan yayın saatinin 6 saate çıkarılması isteniyor. Ayrıca yine örgüt radyo yayınlarını yetersiz buluyor ve radyoda kadın spiker olmamasını eleştiriyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER