Gündem
  • 31.3.2006 18:05

DANIŞTAY BAŞKANI EMEKLİYE AYRILDI

ANKARA - Yaş haddinden emekliye ayrılan Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, ''Gelecekte de Yüce Danıştayımızın, yargılama faaliyetlerinde bağımsız, yansız, hukuk devletine yaraşır kararlarıyla taçlandırılacağına inancım tamdır'' dedi.
     Çetinkaya'nın emekliliği dolayısıyla Danıştay Başkanlığı toplantı salonunda tören düzenlendi.
     Törende konuşan Çetinkaya, 2 yıllık görev süresinde Danıştay'a hizmet etmenin, kendisi için en büyük şeref olduğunu söyledi. Çalışma süresi boyunca, Danıştay'daki birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek ve çalışanlara eşit durmak idealini taşıdığını kaydeden Çetinkaya, herkese hukuk çalışmaları dışında ''baba'' şefkatiyle yaklaştığını dile getirdi.
     Danıştay'ın, onur ve vakarına yakışır bir şekilde temsili için gereken titizliğin gösterildiğini anlatan Çetinkaya, haksız ithamlara, Başkanlar Kurulu kararıyla Danıştay'ın vakarına yaraşır şekilde cevaplar verildiğini ifade etti. Ender Çetinkaya, ''Gelecekte de Yüce Danıştayımızın, yargılama faaliyetlerinde bağımsız, yansız, hukuk devletine yaraşır kararlarıyla taçlandırılacağına inancım tamdır'' diye konuştu.
     Danıştay Başkanlığı için seçimlerin ne zaman yapılacağının gelecek hafta belli olacağı, bu sürede Danıştay Başkanlığı'na Başkanvekili Tansel Çölaşan'ın vekalet edeceği öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:38

İLGİLİ HABERLER