Asayiş
  • 31.8.2018 12:05

Danıştay saldırısı davasında karar çıktı

17 Mayıs 2006'da Ankara’da Danıştay binası, avukat Alparslan Arslan tarafından basılmış, İkinci Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin öldürülmüş ve dört üye ağır yaralanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan’ın da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında dava açmış, dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve mahkeme, 13 Şubat 2008’de ilk kararını vermişti. Arslan, Birden’i tasarlayarak öldürmek ve anayasayı ihlal suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş, Arslan’a yardım eden diğer sanıklar da değişen oranlarda hapis cezalarına mahkum edilmişti. Bu kapsamda Arslan’ın öldürme eylemine iştirak eden Osman Yıldırım da 39 yıl 2 ay hapis cezası almıştı. Daha sonra dava Ergenekon’la birleştirilince karar süreci uzamıştı.

Alpaslan Aslan'a ağırlaştırılmış müebbet

Danıştay saldırısı davası, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bugün yapılan duruşmada hükmün verilmesi bekleniyordu, öyle de oldu.. Davada savcılık suçun terör kapsamı dışında kalacak şekilde TCK kapsamında cinayetten ceza talep etti. Davadaki örgüt yargılaması ise ayrılmıştı.

Mahkeme, kararında Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti. Sanıklardan Osman Yıldırım’a 24 yıl hapis cezası verilirken sanık Süleyman Esen hakkında ise beraat kararı verildi. Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'a ise ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıl hapis cezası verildi.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2018 13:20

İLGİLİ HABERLER