Gündem
  • 10.5.2014 22:16

Danıştay töreninde konuşma süresi tartışması

Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Başbakan Erdoğan önce Feyzioğlu'na tepki gösterdi ve ardından da salonu terk etti.
Başbakan Erdoğan Feyzioğlu'nu 'Bir saattir sen konuşuyorsun' diyerek eleştirdi. DHA'nın kayıtlarına göre konuşma süreleri şöyle; Açılış konuşmasını yapan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör 26 dakika 13 saniye konuşurken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 55 dakika 44 saniye konuştu.

"TELEVİZYONU AÇIP DA SAYIN BAŞBAKAN'IN KONUŞMASINA DENK GELMEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR 15 DAKİKANIZ VAR MI?"

Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışına törenden sonra DHA'ya yaptığı açıklamada yanıt veren Feyzioğlu ise şunları kaydetti; "Diyorlar ki Danıştay Başkanı 25 dakika konuştu sen 45 dakika konuştun. Danıştay Başkanı da 40 dakika konuşsaydı. Danıştay Başkanı'nın ne kadar konuşacağını ben bilemem. Bizim elimizde televizyonlar yok, gazeteler yok, sermayesini bir şekilde havuzlara attırıp oluşturduğumuz medya örgütleri, kuruluşları yok. Bizim konuşabileceğim yerler, adli yargı yılı açılışı Yargıtay'da, Danıştay açılışı bir de Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü. Onun dışında af buyurun, televizyonu açıp da sayın Başbakan'ın konuşmasına denk gelmediğiniz herhangi bir 15 dakikanız var mı? Yani biz başta Başbakan olmak üzere bu ülkenin siyasilerinin her konuşmasını televizyondan dinlemek zorunda kalıyoruz da bizim yılda 2 kere yaptığımız konuşmaya mı tahammül edilemiyor? Biz Başbakan'ın meydanlardan yaptığı konuşmalara, televizyonlara çıkıp yaptığı konuşmalara çıkıp cevap veriyor muyuz? Böyle bir imkan var mı? Lütfen burada da 'cevap veremediğim yer de oturmayayım' psikolojisini aşsın, hakeret içermeyen bir konuşma yapılıyorsa bunu saygıyla karşılasın."
Birkan YILDIZ/ANKARA,(DHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER