Gündem
  • 27.9.2021 20:40

Danıştay'da iki üye eşcinsellere destek oldu!

Halkın Kurtuluş Partisi tarafından Danıştay'a yapılan İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin kararın yürütmenin durdurulması başvurusu, "oy çokluğu" ile reddedildi.

Seçimlere giremeyen, girdiği seçimlerde binde bir bile oy alamayan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin yürütmenin durdurulması talebi ile Danıştay 10. Dairesi'ne başvurmuştu. Danıştay, binde bir bile temsil gücü olmayan Halkın Kurtuluş Partisi'nin bu talebini oy çokluğu ile reddetti. İki üye ise karara, "telafisi güç ve imkansız zararlar doğacak" gerekçesi ile şerh koyarak eşcinsel sapkınlığı normalleştiren sözleşmeye üstü kapalı destek verdi.

Binde bir bile oy alamayan HKP: 'Gerçek hakim ve savcıların sayılarının artacağına inanıyoruz'

HKP Genel Merkezi tarafından, Danıştay 10. Dairesi'nin kararına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. AK Parti iktidarının hedef alındığı açıklamada, "Partimiz, İstanbul Sözleşmesinin tek bir imzayla feshedilmesine karşı yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali için dava açmıştı. Açılan bu davada Danıştay yürütmenin durdurulması talebimizi oy çokluğuyla reddetmiştir. Bizler AKP’gillerin hukuk bürosuna dönüştürülmüş yargıdan farklı bir karar da beklemiyorduk." denildi. Eşcinselliği normalleştiren sözleşmeye destek çıkan iki üyeye övgüde bulunulan açıklama, "Vicdanlarının sesini dinleyen iki hâkimin, iki hukukçunun, çoğunluk kararına karşı oyları ve gerekçeleri umut vericidir. AKP’gillerin iktidardan tekerlenme süreçleri hızlandıkça bu gerçek hâkim ve savcıların da sayılarının artacağına inanıyoruz." ifadeleri ile devam etti.

Eşcinsel destekçisi Danıştay üyelerinin adını açıklayamayıp kodladılar

Danıştay 10. Dairesi'nde, eşcinsellere destek vererek "bu sözleşmeyi Cumhurbaşkanı feshedemez" diyen iki üyenin adı ise HKP tarafından açıklanamadı. Her iki üyenin de ad ve soyadları kodlanarak aktarıldı.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2021 19:41

İLGİLİ HABERLER