Gündem
  • 29.10.2016 02:44

Darbe Komisyonu FETO'nun kurtarıcısını çağırıyor

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu kurumlarla yazışmalara başladı.

Komisyon, ByLock sisteminin patentini elinde bulunduran David Keynes’in dinlenmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yazışma yapacak. Komisyon, Adalet Bakanlığı’ndan ByLock sistemi ve kullanıcılarına ilişkin bilgi talep edecek. Darbeyi önceden haber verdiği söylenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksander Dugin’in de “Gizliliğin sağlanması” durumunda komisyona ifade verebileceği öğrenildi. 

Komisyon Adalet Bakanlığı’ndan FETÖ soruşturmalarına ilişkin iddianameler, mahkeme kararlarının yanı sıra FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock sistemi ve kullanıcı isimlerinin istenmesini de gündemine aldı. Bakanlıktan, Adil Öksüz hakkında da bilgi istenecek. 

Komisyon, ByLock sisteminin patentini elinde bulunduran David Keynes’i de dinlemek istiyor. Bu amaçla Dışişleri Bakanlığı’yla yazışma yapılacak; Keynes’in bahsettiği “Tilki” lakaplı kişinin de isminin belirlenerek, komisyona gelmesi sağlanmaya çalışılacak. Komisyonda Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz’ın bilgisine başvurulması da gündeme geldi.

SON 15 YILIN MGK VE YAŞ TUTANAKLARI KURUMLARDAN İSTENDİ
KOMİSYON üyelerinin talepleri doğrultusunda Genelkurmay, MİT, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki MOBESE kayıtları istenecek. 
Komisyon Milli Güvenlik Kurulu ve Genelkurmay, Millî Savunma, Başbakanlık’tan son 15 yıldaki Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantılarının özet tutanaklarını da talep etti.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2016 02:56

İLGİLİ HABERLER