Asayiş
  • 25.11.2016 00:10

Darbe komisyonu'ndaki memur Fethullahçı çıktı

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından görevlendirilen Ali Temizer adlı uzmanın son çıkarılan KHK ile ihraç edildiği ortaya çıktı.

KOMİSYON UZMANI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

MHP’li komisyon üyesi Mehmet Erdoğan, komisyon uzmanı MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Temsilcisi Ali Temizer’in son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memuriyetten ihraç edildiğini kaydederek, "Buraya görevlendirilmesini kim teklif etti. Başkan bunu açıklasın'' dedi.

Başkan Reşat Petek ise "Kendi kurumunca görevlendirildi. Bizim talebimiz değildi. ’Değiştirmemiz gerekiyor’ denildi. Açığa alındığını sonradan duyduk" açıklamasında bulundu.

"CUMHURBAŞKANI VE TÜRK ORDUSUNA YAPILAN BİR KALKIŞMADIR"

TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 2012-2015 yılları arasında Jandarma İstihbarat eski Başkanı olarak görev yapan emekli Tümgeneral İbrahim Aydın’ı dinledi. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında AnkaraJandarma Bölge Komutanı olan İbrahim Aydın, FETÖ’nün ölümcül darbeyi 15 Temmuz’da vurmak istediğini kaydederek bunun ’jeopolitik’ bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

FETÖ yapılanmasının Cumhurbaşkanıyla problemi olduğunu ve ona karşı bir darbe girşiminde bulunmasının yanı sıra Türk ordusunun da hedef alındığını vurgulayan İbrahim Aydın şöyle dedi:
"Bu FETÖ yapılanması Sayın Cumhurbaşkanımızla problemi vardı ona karşı darbe girişiminde bulundu. Ama sadece bununla da açıklanacak konu değil. Bu girişimi bu tür yapılanmaları kullanan üst aklın küresel emperyalist güçlerin ülkemizde devreye soktuğu Türk milletini hedefleyen bir hamledir diye düşünüyorum. Sebeplerden biri sayın Cumhurbaşkanı'nın belki yönetimden uzaklaştırılması veya başka bir zulme uğratılması ancak bir başka göz ardı edilmemesi gereken husus Türk ordusu Türk milletine vurdurulmak istenmiştir. Haini içerden çıkartılmak suretiyle. Büyük bir algı yönetimiyle Türk ordusu Türk milletine boğdurulmak istenmiştir. Asıl neden olarak bunu görürüm. Ordu devletin temasının temel güvencesidir. Bayrağımızın, göğümüzün temel güvencesidir. Evimizdeki ırzımızın temel güvencesidir ordu. Orduyu ortadan kaldırıldığında bunlar sıkıntıya düştü demektir. Ordu milli hassasiyetlerimizin de temel taşıyıcı aparatıdır. Sayın cumhurbaşkanı hedeflendiği kadar bence bir başka tuzakla Türk ordusu da hedeflenmiştir. Neden Türk ordusunun hedef alındığını da ifade etmiş oluyorum. Bu saldırıyı jeopolitik bir saldırı olarak görüyorum. Türkiye’ye düşen payın bu olduğunu düşünüyorum. İki ayaklı olduğunu ifade etmeye çalıştım. Bir taraftan Cumhurbaşkanı diğer taraftan ordumuza yapılan bir zulmün kalkışmasıydı diye düşünüyorum."


Emekli Tümgeneral İbrahim Aydın

"TÜRK ORDUSU İLE MİLLETİN ARASINA KAN SOKTULAR"

15 Temmuz’la Türk ordusu ile millet arasına kan sokulmasının arzu edildiğine dikkati çeken Aydın şöyle dedi:
"Ne yaptılar? Türk ordusu ile milletin arasına kan soktular. Türk ordusu ile siyasetin, polisin arasına kan soktular. Bunu arzu ettiler. PKK’nın milletimizin arasına kan sokma girişimi yok mu? Burada da kurumlar arasına kan sokma girişimi vardır. Gölbaşı’ndaki polisler özel seçilmiştir. Yüce Meclis tesadüfen seçilmedi. Saray'a desteğe giden insanlara ateş edilmesi tesadüfen seçilmedi. Bunu yapan ya da yaptıranların araya kan sokma derdi vardı."

"BU 14 TEMMUZ RUHUNA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Türk ordusu ve polisin PKK’ya karşı birlikte mücadele etmesi, kurumların FETÖ ve PKK’ya karşı el ele vererek mücadele etmesinin FETÖ’yü rahatsız ettiğine işaret eden Aydın şöyle konuştu:
"Bu 14 Temmuz ruhuna yapılmış bir saldırıdır bu anlamda. 14 Temmuz milletin bütün milli gücün unsurları asker polis MİT kamu bürokrasisi millet devlet siyaset el ele vermiş PKK ve FETÖ ile mücadele ediyor. Hiç olmadığı kadar kurumlar arası anlayış ve eylem birliği var. Bir eylem ve operasyonel birliktelik var. PKK’nın şehir kalkışmalarındaki mücadelede asker ve polisin birlikteliği örnekti. Milli gücün unsurlarının aynı şeytana taş atması rahatsız etti. Bu 14 Temmuz’daki ruha atılmış bit bombadır. O zaman buradan geriye döneceğiz ve birliktelik ruhuna döneceğiz. Kan dökme girişimini elimine edeceğiz."

Güncellenme Tarihi : 25.11.2016 00:12

İLGİLİ HABERLER