Gündem
  • 29.2.2016 12:10

Darbe mağduru 4 bin 500 asker itibarlarını geri istiyor

Re'sen emekli edilmeleriyle ilgili yıllardır mücadelelerini sürdüren dernek, itibarı geri verilmeyen 4 bin 500 asker için ortak çalışmalar yürütüyor. Balıkesir merkezli Re'sen Emekliler Dayanışma Derneği, bu yıl 28 Şubat darbesinin 19. yıl dönümünde Bursa'da Ördekli Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Doğan Uysal, "Ülkemizde yaşanan darbe dönemlerinde insanlarımıza yaşatılan hukuksuzlukların en manidar örneği re'sen emekli edilmiş askerlerdir. Bu haksızlıklar, uydurma bahaneler göstererek, hiçbir mahkeme kararına dayandırılmadan ordudan ilişiğini kesmek suretiyle yapılmıştır. 2013 yılında yürürlüğe giren Askeri Ceza Kanununun 30. maddesinde askerlikten çıkarılmayı gerektirecek suçlar belirlenmiş olmasına rağmen, amirler bu kanunu hiçe sayıp binlerce askeri haksız şekilde mesleğinden etmiştir.

Bütün bu olumsuzluklarda biz işsiz kalmamıza, sosyolojik olarak çökmemize rağmen, her şeyden önce itibarımız için mücadele veriyoruz. Bu ülkede 'pişmanım' diyen teröristler bile yasayla yeniden topluma döndürülürken, devlet dairesinde çalışma imkanı sunulurken, bizlerin bu kadar ağır cezalandırılması hiçbir vicdana sığmaz. Toplum içinde teröristten bile aşağı görülmemize sebep olan bu haksızlığın giderilmesi öncelikli talebimizdir. Devletimizden isteğimiz, yaşadığımız hak kayıplarının ortadan kaldırılıp, 2011 yılında Yüksek Askeri Şura mağduru silah arkadaşlarımıza yapılan pozitif ayrımcılığı bizlere de yapıp üvey evlat olmadığımızı göstermesidir" şeklinde konuştu.

ENVER FATİH TIKIR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER