Gündem
  • 14.7.2020 10:39

Darbeci FETÖ'cülerin Şeytani başvurularının sırrı çözüldü

Bu FETÖ'cülerin akıllarına gelen şeytanın bile aklına gelmez. Vatan hainleri bu kez sinsi bir taktik geliştirdi..
Kısa zamanda Hapiste Müebbet hapis bekleyen binlerce FETÖ'cü göreve iade edilmeleri için OHAL komisyonlarına başvuruda bulundu.

Darbeye katıldıkları videolarla da sabit olan bu FETÖ'cülerin başvuruları Emniyet ve istihbarat birimlerinin dikkatini çekti.
Yapılan araştırmada bunun sinsi ve şeytani bir taktik olduğu belirlendi.
Darbeci FETÖ'cüler bile bile böyle başvurularda buluyor.
Bu hainlerin esas hedefi Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerine başvurmak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerinhe başvurmak için iç hukuk yollarının tamamen tükenmesi gerekiyor.
FETÖ'cüler de reddedileceğini bile bile bu başvuruları yapıyorlar ki AİHM'ye yapacakları başvuru işleme alınsın.

15 Temmuz darbesinin ve yurtta sulh konseyinin bir numaralı sorumlusu eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün bile OHAL Komisyonu’na kamu görevine iade talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

AİHM’YE GİDEBİLMEK İÇİN

 Anayasa Mahkemesi, komisyona başvurudan önce doğrudan kendisine yapılan bireysel başvuruları OHAL Komisyonu’nu adres göstererek reddetmişti. Darbeci askerlerin Avrupa’nın kapısını çalabilmek için önce OHAL Komisyonu’na başvurmaları, başvurularının reddedilmesinin ardından bu ret kararını idare mahkemesine taşımaları gerekiyor. Ancak, iç hukuk yollarını tükettikten sonra AYM’ye başvurmaları mümkün oluyor. Aksi halde AYM, başvuruları iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddediyor. AYM’nin de başvurularını reddetmesinin ardından AİHM’ye başvuru yolu açılıyor. Çünkü, AİHM’de, OHAL Komisyonu ve AYM’yi etkili iç hukuk yolu olarak görüldüğü için kamu görevinden ihraç başlıklı başvuruları kabul etmiyor. Bu nedenle Yurtta Sulh Konseyi’nin bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen Akın Öztürk’ün ve bazı darbeci generallerin OHAL Komisyonu’na başvurusunun FETÖ taktiği olabileceği belirtiliyor.

Darbenin yıldönümüne bir gün kala, Çatı davası başta Türkiye çapındaki darbe davalarından yargılaması tamamlanıp mahkûm edilen eski komutanlar ve askerlerden başvuruda bulunanların tamamının başvurusunun OHAL Komisyonu’nca reddedildiği belirlendi. Ancak darbenin bir numaralı isimlerinden Akın Öztürk’ün, Akıncı Üssü davasında yargılaması sürdüğü için OHAL Komisyonu’nun, kamu görevine iade başvurusunu henüz karara bağlanmadığı öğrenildi.

300’DEN FAZLA FETÖ'CÜ KOMUTAN OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURDU

OHAL Komisyonu’na, darbe teşebbüsünde bulunan ve yargılanan 300’den fazla üst düzey rütbeli asker başvurdu. Bu isimlerden bazılarının başvurularının durumu şöyle:

- FETÖ’nün sözde sıkıyönetim komutanlarından Korgeneral İbrahim Yılmaz komisyona başvurdu. Komisyon kamu görevine iade için yaptığı başvuru üzerine “ret” kararı verdi.
- Genelkurmay Konsept Teşkilat ve Harbe Hazırlık Daire Eski Başkanı Gürel Kaynak’ın başvurusu reddedildi.
- Darbe girişiminde sözde “Ankara sıkıyönetim komutanı” olarak görevlendirilen ve Polatlı darbe davasında ağırlaştırılmış müebbet verilen ancak yargılaması süren eski Tümgeneral Osman Ünlü de başvurdu. Başvuru incelemede.
- İstanbul’daki “ana darbe” davasında dosyası ayrılan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hakkında beraat verilen dönemin 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk, komisyona başvurdu. Öztürk’ün yargılamasının sürdüğü ve başvurusunun sonuçlanmadığı belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 15.7.2020 00:34

İLGİLİ HABERLER