Asayiş
  • 30.4.2015 22:45

Darbeci hakim tutuklandı

Eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik tutuklandı. Özçelik örgüt üyesi olmakla suçlanıyor

“Paralel yapı” soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Hakim Metin Özçelik tutuklandı. Hakim Mustafa Başer için ise henüz bir karar verilmediği öğrenildi. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi; polis müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer ve Samanyolu TV yöneticisinin de aralarında bulunduğu 75 kişinin tahliyesine karar vermişti.

Paralel yapı soruşturmasında geçtiğimiz hafta sonu İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri yetkili olmadıkları halde yaklaşık 70 kişi hakkında tahliye kararı vermişti. ‘Yok hükmündeki’ tahliye kararları işleme konulmamıştı. Kararların ardından HSYK iki hakimi açığa alarak haklarınsa soruşturma izni vermişti.
İki hakim hakkında incelemelerde bulunan HSYK müfettişleri, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, 2 hakim hakkında “örgüt üyeliği" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri yönünde karar verilmesini istedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da, HSYK müfettişlerinin talebini kabul ederek dosya üzerinden iki hakimi de tutuklanma talebi ile Bakırköy Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.
Kararın ardından adliyeye gelerek teslim olan hakimlerden Metin Özçelik çıkarıldığı Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.
Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Hakim Mustafa Başer’in ise şu sıralar adliyeye doğru geldiği ifade edildi. Hakim Başer, hakkında şuana kadar herhangi bir tutuklama kararının verilmediği öğrenildi.

OLAYA HSYK EL KOYMUŞTU

HSYK, Hidayet Karaca ve 63 polisi sorgulayan Sulh Ceza Hakimleri hakkında reddi hakim kararı veren İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile bu kişiler hakkında tahliye kararı veren İstanbul 32. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Başer'i önce açığa almış, ardından müfettiş göndererek işlemlerini incelemeye almıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER