Gündem
  • 20.1.2021 16:57

Darbeci Nurcu imam deli numarasına yattı

Darbe imasından jet soruşturma! Kendini böyle savundu..Sosyal medya hesabından, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesindeki çağrılarla benzer nitelikte bir video yayınlayan Beylikdüzü Hz. Hamza Camii imamı Selahattin Yurtlu hakkında, Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından hakkında ‘görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma’ suçundan re’sen soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Yurtlu’nun 2006 yılından beri psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıkarken, yayınladığı videoda darbe imasında bulunmadığını öne sürdü.

İstanbul Beylikdüzü Müftülüğüne bağlı Hz. Hamza Camii'nde görevli imam Selahattin Yurtlu'nun sosyal medya hesabından 'darbe' imalı videolu paylaşımı üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma' suçu kapsamında jet hızıyla re'sen soruşturma başlatıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen Yurtlu, evinde yakalanarak 1 gün boyunca sorgulandı. Gözaltına alınan Yurtlu'nun telefonlarına incelenmek üzere el konulurken, evinde bulundurma ruhsatlı bir de silaha rastlandı.

2006'DAN BERİ PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Yurtlu, ifadesinde 25 yıldır imam olduğunu, 1 ay kadar önce ise tayininin Küçükçekmece'ye çıktığını belirtti. Sürekli olarak cemaate vaazlar verdiği yönünde ifade veren Yurtlu, 2006 yılından beri de psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Yurtlu, 2020 yılı içerisinde 'karışık anksiyete ve depresif bozukluk' teşhisi kapsamında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden aldığı istirahat raporunu soruşturma birimlerine sundu. Yurtlu'nun psikolojik tedavi için 4 tane ilaç kullandığı öğrenildi.

"DARBE İMASI YAPMADIM"

Yaptığı 'darbe imalı' konuşmayı, ortadan kesilerek yayınlandığını iddia eden Yurtlu, "Bu vaazımda ben kesinlikle darbe iması yapmadım. Konuşmalarım kesilerek böyle bir şey demişim gibi ortam yaratılmış. Konuşmamda hükümetimiz, devletimiz hakkında kötü bir şey söylemedim" dedi.

DARBE İMALI VİDEOYLA BENZER İFADELER

Yurtlu'ya konuşmasında yaptığı, "Resulü Ekrem, 3 tane generalin bu ordu komutanlarından üç tanesinin rüyasına girecek, diyecek ki 'bu benim evladıma sahip çıkın. Kalkın vazifenizi yapın" ifadeleri soruldu. Bilindiği üzere buna benzer ifadeler, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz darbe girişiminden 2 yıl önce gerçekleştirdikleri örgütsel toplantılarında geçen, "Sıkıntı olduğu zaman 3 generale Cenab-ı Hak rüyada Hazreti Peygamber'i gösterecekmiş, 'vazifenizi yapın' diyecekmiş. Ordu 'vatanım' diye idareye el koyacak, Tayyip Erdoğan kaçacak ya da bir şey olacak" ifadeleriyle benzer nitelikte.

ERDOĞAN, AKAR VE SOYLU'YU KASTETMİŞ

Yurtlu, kendi konuşmasında geçen 3 generalle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kastettiğini iddia etti. Kendi söylediği ifadelere benzer sohbeti dinlediğini aktaran Yurtlu, bu tarz konuşmaları tasvip etmediğini öne sürdü. "Videomda halkı tahrik etmiyorum. Kimseyi aşağılamıyorum, insanlara kötü olan şeyleri anlatıyorum. Darbe çağırış veya bunu çağrıştıran söylemlerim yoktur" diyen Yurtlu, FETÖ'nün kumpasına maruz kalan Tahşiye Grubu'nun kendisinin hedef gösterdiğini iddia etti.

DERS GİBİ ADLİ KONTROL TALEBİ

Yurtlu, ifadesi sonrası 'görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma' suçuyla ilgili, kanunda tutuklama yasağının öngörülmesi nedeniyle 2 adli kontrol talebiyle Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılığın iki adli kontrol talebinden bir tanesi yurt dışı çıkış yasağı olurken, diğeri ise adeta Yurtlu'ya ders niteliğinde oldu. Savcılık, 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nca hazırlanan 'Kendi dilinden FETÖ, Örgütlü Bir Din İstismarı' adlı eserin okunmasını 'adli kontrol' talebi olarak gösterdi. Yurtlu, hakimlikteki sorgusunun ardından FETÖ'nün anlatıldığı kitabın okunması ve yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

"HİÇ KURTULUŞUN YOK, ASKER AĞAM SENİ İZLİYOR"

İşte Yurtlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda geçen bazı bölümler: "Takip edecekler mazgallardan girecekler, en derin odana kadar girecekler, hepsini çözecekler Allah'ın izniyle. Hiç kurtuluşun yok. Asker ağam gelince yarelerim iyi olur! Asker ağam seni izliyor asker ağam! Sen bu vatanı sahipsiz mi zannettin! Bu saatten sonra bunların yanında olan hiçbir insan kurtulamaz. Hiçbir tanesi kurtulamazlar. Aklı olan tövbe etsin kaçsın evine. Allah nurunu tamamlayacaktır"

Güncellenme Tarihi : 20.1.2021 23:53

İLGİLİ HABERLER