Spor
  • 28.8.2009 02:22

DAUM EN ÇOK KİMİ BEĞENDİ?..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ''Hedefimize ulaştık, Avrupa'dayız. Grup maçlarını heyecanla bekliyoruz'' dedi. Oynadıkları 4 eleme maçında da yenilgi almadıklarına dikkati çeken Daum, şöyle devam etti:

''İkinci maçlarda turu geçmeye oynadık. Bugün de sadece hedef turu geçmekti, şov istemiyorduk. Bu yönden, bu maçı da bazı futbolcularımıza maç dakikası vermek için kullandım. Aslında aklımız şimdiden Manisaspor maçında. Manisaspor maçında bize dinlenmiş futbolcu gerekecek. O maç, bu maçtan çok daha zor olacak. O nedenle, bu değişiklikleri yapmasaydım, bizim için daha büyük bir risk olabilirdi. Sion'un kaybedecek bir şeyi yoktu, maça rahat çıktı. İyi mücadele etti, bizi çok zorladı. Bazı pozisyonlarda çok hata yaptık. Bunun nedeni çok sayıda maç ve seyahat yapmamız ve oyuncuların yorgun olmasıdır. Hatasız maç olmaz, ama bugün bazı paslaşmalarda zor duruma sokan hatalar yaptık. Bu tip maçlardan ders almak lazım.'' Alman çalıştırıcı, bu akşam iki gol atan Dos Santos'un yanında, statta süper bir atmosfer yaratan taraftarlarının, en iyi oyuncuları olduğunu kaydetti.

"PENALTICIMIZ ALEX"
Daum, bir gazetecinin ''Penaltıyı kullanma konusunda Semih, Dos Santos ve Kazım arasında tartışma oldu. Takımın penaltıcısı belli değil mi?'' sorusu üzerine, ''Penaltıları normalde Alex kullanıyor, ama bugün oynamadı. Penaltıdan önce futbolcular, aralarında konuştu, Dos Santos da 'Ben yüzde 100 bu golü atarım' dedi. Sonuçta gol oldu. Oyuncularımız her şeyi doğru yapmışlar'' dedi.

Alman teknik adam, sahaya bu maçı kazanacak bir 11 sürdüğünü ifade ederek, ''Bugün en iyi 11'i sahaya sürdüm. Bu değişiklikleri yapmasaydık, sakatlık yönünden bir risk olabilirdi. O yüzden bu riski almak istemedim'' diye konuştu.

Daum, ''Tuncay'a kapımız açık demiştiniz, ancak Tuncay başka takıma transfer oldu. Yönetimle başka transfer için görüşmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ''Transfer etme planımız yok'' yanıtını verdi.

Fenerbahçe, Manisaspor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarına yarın sabah başlayacak.

THOLOT: "2. GOLDE OFSAYT VARDI"
Sion Teknik Direktörü Didier Tholot, Fenerbahçe'nin penaltıdan attığı 2. golün öncesinde ofsayt olduğunu ve pozisyonun penaltı olmadığını iddia etti. Tholot, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçın daha 2. dakikasında yedikleri golle 1-0 geriye düştüklerini belirterek, ''Maç bizim için çok kötü başladı, ancak oyuncularım çabuk toparlanıp havaya girdiler. 2-1'i bulduk, fakat devre bitmeden 2-2 oldu'' dedi.

Fenerbahçe'nin 2. golünden önce ofsayt olduğunu ileri süren Didier Tholot, ''Bence golde hem ofsayt vardı, hem de penaltı değildi. İlk yarı 2-1 bitseydi, ikinci yarı 3. golü de bulabilirdik ve bambaşka bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Emre ve Güiza'nın girmesiyle Fenerbahçe'nin görüntüsü değişti, bambaşka bir takım görünümüne büründü. Fenerbahçe'nin bundan sonra gidebildiği yere kadar gitmesini diliyorum ki biz de 'Çok güçlü bir takıma elendik' diyebilelim'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER