Spor
  • 30.7.2009 00:07

DAUM: GÜİZA TÜRKİYE'DE GOL KRALI OLACAK

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında yarın Macaristan'ın Honved takımı karşısında iyi bir sonuç alacaklarına emin olduğunu söyledi. 

Daum, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında takımını iyi hazırladığını, mücadeleyi 90 dakika boyunca kontrollerinde tutmayı hedeflediklerini belirterek, ''İlk maçta kendi sahamızda iyi bir sonuç alacağımıza eminim. İyi bir sonuçla ikinci maçtan sonra tur atlamış olacağız. Taraftardan da büyük bir destek bekliyorum. Taraftarımız 12. adam. Bunu da hak eden bir taraftar'' diye konuştu. 

''Kadıköy'den çıkış yok'' ifadesini kullanan Alman teknik adam, ''Hedefimiz başarılı olmak, sempatik olmak ve Kadıköy'ün sallanmayan bir yer olduğunu göstermek'' dedi. 

Uluslararası bir hava yaşadıklarını ve bunun da kendilerini sevindirdiğini anlatan Daum, ''Avrupa Ligi'ne katılmanın temelini burada ilk maçta atmak istiyoruz. Bu maçı aynı zamanda aramıza yeni katılan bazı futbolcularımızın adaptasyonu için de kullanmak istiyoruz'' diye konuştu. 

Bazı futbolcuların ilk resmi maçın baskısıyla ortaya koyacakları performansı merak ettiklerini kaydeden Daum, ''İlk 11 için alternatifimiz çok. Uluslararası maçlarda alternatifimiz çok. Bu imkanı kullanmak istiyorum'' dedi. 

Avrupa Kupası mücadelesinde bu sezon hangi noktanın Fenerbahçe için başarı sayılacağı sorusuna Daum, ''Avrupa için şimdiden ne büyük bir hedef koymak, ne de erken bir son belirlemek istiyorum'' yanıtını verdi. 

Gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da her rakibe saygı göstermek gerektiğini ifade eden Alman teknik adam, şöyle konuştu: 

''Türkiye Ligi'nde Beşiktaş, Galatasaray, Sivasspor ve Trabzonspor'un yapabileceklerini de biliyoruz. Onlara saygımız var. Sadece 'Daum Fenerbahçe'ye geldi' diye Fenerbahçe şampiyon olmayacaktır. Yüksek bir konsantrasyonla çalışacağız. Tüm bu gösterdiğimiz çaba hem lig hem Avrupa için geçerli. Tur atlayacağımızdan eminim, sonra kurayı beklememiz lazım. Hedefimiz orada da başarılı olmak. Büyük hedefimiz grup maçlarına girmek ve gruptan çıkıp nakavt maçlarına katılmak. O gruplara çıktığınız zaman her şey mümkün olabilir.'' 

Daum, honved'in geçmişte Avrupa'da isim yapmış bir takım olduğunu, yarınki mücadelede de futbolcularının kendilerini göstermek için yüksek motivasyonla oynayacağını düşündüğünü anlattı. 

Güiza ile ilgili medyada çok sayıda transfer teklifi haberlerinin yer aldığı ifade edilerek, ''Gidecek mi, kalacak mı?'' sorusu yöneltilen Daum, medyada yer alan haberlerden kendisinin sorumlu olmadığını belirterek, şöyle konuştu: 

''Ama şöyle bir şey önerebilirim; kimse artık bu konuda bir şey yazmasın. Güiza ile ilgili hiçbir konumuz olmadı, transfer konuşması olmadı. Güiza, Türkiye Ligi'nde gol kralı olacak ve biz onu yapabilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.'' 

Oluşturulan kadro için kulüp yönetim kuruluna ve çalışmaları için sportif direktör Aykut Kocaman'a teşekkür eden Daum, belki bir transfer daha yapabileceklerini bildirdi. 

Takım kaptanının kim olacağı sorusuna, ''Ben de merak ediyorum'' karşılığını veren Daum, ''Bu neye göre belirleniyor?'' sorusunu da esprili şekilde, ''Burada bayanları da görüyorum, yakışıklı olan kişi olabilir'' diye cevaplandırdı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER