Spor
  • 31.7.2009 14:36

DAUM GÜİZA'YA LAKAP TAKTI!..

Daum farklı galibiyet ile adeta mest oldu, Güiza'ya isim taktı: Gladyatör değil Golyatör...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, farklı skor ve futboldan memnun olduğunu belirterek oyuncularına övgü yağdırdı, “Güiza apayrı bir golcü. Emre de iki kişilik oynadı. Takım birliğini gördüm” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin sezonun ilk resmi maçında Honved’i iyi bir futbolla farklı yenerek Avrupa Ligi’nde tur atlamaya çok yaklaşması Teknik Direktör Christoph Daum’un yüzünü güldürdü.Tecrübeli teknik adam, üç gol atan Güiza ve başarılı bir futbol ortaya koyan Emre’ye övgü yağdırdı. Güiza’nın görevini yaptığını vurgulayan Daum, “Güiza’yı gördük, gerçekten apayrı bir golcü. Onun bir ‘Golyatör’ olduğunu gördük. Emre de iki kişilik oynadı. Maçta kanatlarımız iyi çalıştı. Gökhan ve Kazım iyi şeyler yaptılar. Genel anlamda takım birliğini ve yardımlaşmayı sahada gördüm. Kaptanımız takımı maçtan önce iyi motive etti. Carlos ve Emre’den de yardım gördü. Maçta sadece Carlos’un sakatlanıp çıkması oldu” diye konuştu.Alman hoca, skor ve tempolu futbolun kendisini mutlu ettiğini belirterek istediklerini büyük ölçüde gördüğünü söyledi.

Daum, “Rövanş için iyi bir avantaj yakaladık, ancak bunun ikinci maçı da var. Karşılaşmaya çok yüksek tempoyla başladık. İlk bölümde beni sevindiren hoş pozisyonlar gördük. Erken top kazanma ve daha fazla rakibin sahasında oynama pozisyonları gördük. İlerideki maçlar için, takımın koşma ve mücadele isteğini göstermesi benim için çok önemliydi. Taktiksel anlamda pozisyonları tutmamız ve onları kullanmamız da iyiydi. Ufak, tefek hatalar normal, çünkü henüz yüzde yüz hazır değiliz. Daha fazla pozitif şeyler gördüm, bu da beni sevindiriyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER