Dünya
  • 18.10.2005 20:09

DAUM: ''UMUT EDİYORUM 9 PUAN ALIP GRUPTAN ÇIKARIZ''

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettikleri (E) grubunda, 9 veya üzeri puan alarak gruptan çıkma hedefini gerçekleştirmeyi umut ettiğini söyledi.
     Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, yarın FC Schalke 04 ile yapacakları maçla ilgili basın toplantısı düzenleyen Daum, FC Schalke 04 karşısında son haftalardaki başarılı kadrolarını sahaya süreceğini söyledi.
     Yarınki maç öncesi kadroyu bir sır haline getirmenin anlamı olmadığını ifade eden Daum, ''Son haftalardaki başarılı takımla sahaya çıkmayı düşünüyoruz. Tuncay'ın, Ankaragücü maçında oyuna girdiğinde hazır olmadığını hep birlikte gördük. Servet'in ilk 11'de çıkacak güçte olduğunu biliyoruz. Öne geçtiğimiz takdirde rakip, Bordon gibi oyuncularla baskısını hissettirirse buna hazırlıklıyız. Servet'i oyuna sokarız'' diye konuştu.
     Bu tip maçlarda detayların öneminin farkında olduklarını belirten Daum, şöyle devam etti:
     ''Amacımız galibiyetle ayrılmak ve deplasmandaki maçta onların üzerindeki baskıyı artırmak olmalı. Amacımız bu iki maçtan 4 veya 6 puan almaktır. Bu tip maçları hep şöyle değerlendiriyorum: İlk yarısı burada, ikinci yarısı Gelsenkirchen'de. Detayların önemi çok büyük. PSV Eindhoven'e karşı oynadığımız gibi hedefe kilitlenmiş bir şekilde istediklerimizi sahaya yansıtırsak, istediğimiz sonucu alır, yolumuza devam ederiz.''
     Christoph Daum, Fenerbahçe'nin, 100. kuruluş yılında Şampiyonlar Ligi'nde gruptan 1. olarak çıkacak bir takıma sahip olması için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
     FC Schalke 04'e karşı iyi hazırlandıklarını kaydeden Fenerbahçe teknik direktörü, ''Yaptığımız analizler var. Dolayısıyla amacımız buna göre hazırlanıp, yarın sahadan 3 puanla ayrılmaktır'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER