Spor
  • 31.7.2009 02:30

DAUM: 'YÜZDE YÜZ VERİM ALAMADIK!..'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Honved karşısında sarı-lacivertli takımda daha çok pozitif şeyler gördüğünü, koşma ve mücadele etme isteğinin ilerideki maçlar adına kendisi için önemli olduğunu söyledi.


Fenerbahçe'nin Honved'i 5-1 mağlup ettiği maç sonrası bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Christoph Daum, "Bu turu tek bir maç olarak görüyorum. Bu maç da benim için birinci yarı. Bunun ikinci yarısı da var. Maçın ilk bölümünde yüksek bir tempoyla başladık. Tabii bu yüksek tempoyu tüm maçta görmemiz imkansız. Ama özellikle yüksek tempoyla oynadığımız bu dönemde beni sevindiren çok hoş pozisyonlar gördük. Daha fazla rakibin sahasında oynamak iyiydi ve iyi pozisyonlar yakaladık. İlerideki maçlar için takımın koşma ve mücadele etme isteğini göstermesi benim için önemli. Taktiksel anlamda pozisyonlar bulmamız önemli. Bugün bunları gördüm. Hatalar görmemiz normal. Daha yüzde yüz verim almadık. Ama daha fazla pozitif şeyler gördüm. Bu gelecek için beni sevindiriyor ve pozitif yapıyor" dedi.


Sarı-lacivertli takımın performansından memnun olduğunu kaydeden Alman teknik adam, "Dainel Güizaü'yı gördük. Gerçekten apayrı bir golcü. Emre Belözoğlu iki kişilik oynadı ve çalıştı. Genel anlamda kanatlarımız iyi çalıştı. Bundan önceki maça oranla bugün sağ taraf daha iyi çalıştı. Geçen maçta sol tarafımız iyi çalışmıştı. Gökhan ile Colin iyi çalıştı sağ tarafta. Böyle defans yapan rakibe karşı bazı şeyleri kanatlarda sürekli denemek lazım. Bugün birbirine yardım eden bir takım gördüm sahada. Bizim eski ve yeni kaptanımız Alex, soyunma odasında maça çıkmadan takımı en iyi şekilde motive etti. Emre ve Roborto Carlos'tan iyi destek gördüm. En üzücü şey Roberto Carlos'un sakatlanması. Roberto Carlos sadece futbolculuğuyla değil, karakteriyle de bizim için çok önemli. MR'ın sonucun bekleyip bakacağız, sakatlığı ne derecede göreceğiz. Mehmet Topuz'u gördük ve bizim için ne kadar değerli olabileceğini gördük. Baştan 11'de de yer alabilirdi. Fenerbahçe için çok değerli bir futbolcu. Ona ne para yatırıldığını
bilmiyorum, ama ona yatırılan paranın 2-3 katını geri getirecektir. Yeni bir Fenerbahçe gördük. Başlangıç için iyiydi bu sevindirici" diye konuştu.

"HATALARI FUTBOLCULARIMLA KONUŞACAĞIM"


Takımın ne gibi hatalar yaptığının sorulması üzerine Daum, "Başta bunu futbolcularımla konuşmak istiyorum. İlk başta bu ufak tefek hataları takımla konuşmak istiyorum. Genelde ise topa sahip olduğumuz zaman daha hızlı sahanın genişliğini kullanmak gerekiyor. Genelde rakibimiz merkezi kapatmaya çalıştı. Onun için daha fazla kanatları kullanmak gerekli. Kendi duran toplarımızda alanları daha iyi kullanmak gerekiyor. Çoğu oyuncumuz aynı alanlarda durdu. İkinci sahayı da kullanmak lazım. Defansta daha hızlı markaja girmek gerekiyor. Her gün daha iyi olmaya hazır olan bir takımımız var" şeklinde cevap verdi.


Yeni transferlerden Christian'ı da değerlendiren Daum, "Bugünkü maçta erken saldırdık. Bu tip maçlarda Cristian'ın değeri, gerçek anlamda belli olmayabilir. İyi pasları vardı. Bizim yarı sahamızda rakipten baskı göreceğimiz maçlarda Cristian'ı daha iyi göreceğiz. Cristian, stratejik anlamda çok önemli bir futbolcumuz. Ben star değil Fenerbahçe futbolcusu görüyorum" dedi.


Rakibi de değerlendiren Alman teknik adam, "Honved'i iyi buldum. İyi defans yapan ve kontrataklarla tehlikeli olmak isteyen bir takım Honved. Aslında iyi defans yaptılar ve yüksek tempomuza uydular. Honved'i iyi gördüm ve ikinci maçta daha iyi olacaklar. Beni üzen pozisyon, 5 numaralı oyuncunun Andre'ye yaptığı fauldü" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER