Medya
  • 19.7.2019 23:59

Davutoğlu ile röportaj yapan 3 gazeteci kovuldu

Rusya'dan S-400 aldığımız bir dönemde Rusya'nın Türkçe kanalında Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapan 3 gazeteci işten kovuldu..
Kovulmaya Erdoğan karşıtlığı algısı yapılırken, gerçek farklı çıktı. Rusları kızdıran Davutoğlu'nun sözleri oldu. Davutoğlu konuşması sırasında S-400'ler ve Rusya konusunda temkinli olanması gerektiğini savundu.
Rusya ile alakalı bu sözler röportajı yapan 3 gazetecinin sonu oldu. Algı olarak da Erdoğan'a muhalefet havası verildi. Sonuçta S-400'ler daha kurulmadan bunların kucağında patladı..
İşin ilginç yanı kovulan gazeteciler de başlarına gelenenin Davutoğlu'nun Rusya ile akalı sözleri olduğunu dahi anlamadan sanki Erdoğan'a muhalif olmaktan atılmış havası vermeleri oldu.

Ünlü gazetecilerin Davutoğlu yayını sonrası işlerine son verildi!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Youtube üzerinden yayınlanan olay söyleşisi Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'ı RS FM'deki işlerinden etti. Akif Beki 'kovulmaktan sıkıldık' dedi.

akif beki davutoğlu ile ilgili görsel sonucu

Ahmet Davutoğlu uzun süren suskunluğunu üç önemli isme yaptığı açıklama ile bozmuştu. Her satırı olay olan açıklamalar sonrasında Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz, Rus kaynaklı RS FM'den gelen haberle şoke oldular. Bu üç ismin RS FM üzerinden yayınlanan bidebunudinle ve söylemesibizden programları sonlandırıldı.

Haberi Yavuz Oğhan twitter hesabından "hiç bir iyi iş cezasız kalmaz' diyerek şöyle duyurdu:

Akif Beki : Biz kovulmaktan sıkıldık

Programı sonlandırılan Akif Beki ise twitter hesabından 'kovulmaktan sıkıldık' diyerek durumu özetledi. Akif Beki SETA raporunu hatırlatıp şunları yazdı:

RS FM kimin radyosu?
Sputnik haber sitesi gibi RS FM de Rusya'ya ait. RS FM'in açılımı Rusya'nın Sesi Radyosu. Türkiye'de 6 yıldır yayın yapan RS FM, SETA raporuna da girmişti.


 

Basın özgürlüğü yok diye yaygara koparıyordu

Her fırsatta Türkiye'ye saldıran Sputnik, son tavrıyla kendisiyle çelişti. Algı operasyonları ile Türkiye'de basının olmadığını öne süren ikiyüzlü Rus haber ajansının, Davutoğlu ile yaptığı program sebebiyle gazetecileri kapı dışarı etmesi maskesini düşürdü.

İşte Sputnik'in sözde 'basın özgürlüğü' yaygarası:

Davutoğlu'nun bu sözlerinden mi rahatsız oldu?

Sputnik'in kendi yayın organında yayınlanmayan bu söyleşideki, Davutoğlu'nun "Rusya ile alternatifler üretilmeden bu ilişkinin derinleştirilmesi ileride sorunlar doğurabilir" sözlerinin rahatsız ettiği değerlendirildi.

Programda Davutoğlu Rusya ile uçak krizi ve sonrasında S-400 alımına kadar gelişen ilişkileri şu şekilde değerlendirmişti:

(S-400'ler) Türkiye’nin kendi egemenliği içinde alacağı her tedbir haklı tedbirdir.

Türkiye Rusya ilişkileri derinleşmesi doğrudur ama alternatifler üretilmeden bu ilişkinin derinleştirilmesi ileride sorunlar doğurabilir.

Güncellenme Tarihi : 20.7.2019 02:33

İLGİLİ HABERLER