Medya
  • 30.10.2012 14:49

Davutoğlu, kaçırılan Türk gazeteciler için devrede

ANKARA (AA) -      Çalışma kahvaltısında bir araya gelen Davutoğlu ve Kosta Rika Dışişleri Bakanı Enrique Castillo, kahvaltının ardından Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda ortak basın toplantısı düzenlediler.
     Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, toplantıyı izleyen bir kameramanın, kameraman arkadaşları adına, Suriye'de tutuklu bulanan kameraman Cüneyt Ünal'ın son durumu ile ilgili sorusu üzerine, Cüneyt Ünal ile iletişimin kesildiği ilk andan itibaren kendisi hakkında her türlü teması yaptıklarını söyledi.
     Suriye alanındaki unsurlarla görüştüklerini ve Suriye hükümeti nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını anlatan Davutoğlu, ilgili ve etkili olabilecek bütün uluslararası çevrelerle de temaslarını sürdürdüklerini kaydetti.
     Ünal'ın ailesinin acısını kendilerinin de yüreklerinde hissettiğini ifade eden Davutoğlu, Ünal'ın Suriye rejimi tarafından, son derece negatif görüntülerle, eline bir takım silahlar tutuşturularak savaş suçlusu gibi gösterilmeye çalışıldığını belirtti.
     Dünyanın her yerinde saygın olan bir görevi yaparken Ünal'ın Suriye rejimi tarafından alı konulduğunu, bu alıkonulmanın uzun süre reddedildiğini anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
     "Son dönemde bunu kabul etmiş olmaları ve özellikle de bir görüntüsünün ailesine ve kamuoyuna ulaşmış olması bizi mutlu etti. Tez zamanda Cüneyt'in ailesine, ülkemize, vatanına kavuşması için her türlü çabayı gösteriyoruz, her türlü çalışmayı yapıyoruz" dedi.
     Daha önce Suriye'de Türk gazeteciler, Lübnan'da Türk vatandaşları kaçırıldığında da gece gündüz çalıştıklarını belirten Davutoğlu, "Dışişleri Bakanlığı olarak da, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak da bu gazeteci kardeşlerimizin kurtarılması için ne gerekiyorsa gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Hem Cüneyt için hem Beşar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz, bütün kanalları kullanarak. İnşallah tez zamanda ailelerine kavuşurlar."
    
     Muhabir: Duygu Özbay/Murat Ünlü
     Yayıncı: Ogün Duru

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER