Gündem
  • 29.5.2013 22:33

Davutoğlu, koalisyon üyelerine hitap etti

Davutoğlu, Türkmenistan ziyareti öncesinde, İstanbul’da düzenlenen SMDK Genel Kurulu toplantısına katılarak Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu'nu temsilen bir konuşma yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, geçen hafta Amman’da düzenlenen Çekirdek Grup toplantısına katılan mevkidaşlarıyla yoğun bir telefon diplomasisi yürüten Davutoğlu, gruba üye 11 ülkenin bakanlarının ortak arzusu doğrultusunda SMDK üyelerine seslendi.

Davutoğlu'nun konuşmasında herhangi bir baskı veya formül dayatmasının yer almadığını belirten kaynaklar, muhalefete yönelik tam desteğin, muhalefetin birlik içinde alacağı her karara saygı duyulacağının ve toplantıların somut sonuçlarını en kısa zamanda görme isteğinin ifade edildiğini aktardı.

Çekirdek Grup üyelerinin hiçbir ayrı gündeminin bulunmadığına ve Suriye'nin geleceğine ilişkin kararların tamamen ülke halkına ait olduğuna vurgu yapılan konuşmada, içinde bulunulan kritik dönemde, muhalefetin birliğe ve güçlü bir yapıya sahip olmasının önemine de değinildiği kaydedildi.

SMDK temsilcilerinin, Davutoğlu’nun Çekirdek Grup adına kendilerini ziyaret ederek bir konuşma yapmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettikleri öğrenildi.

SMDK'nın bugünkü genel kurul toplantılarına, Suriye Halkının Dostları Grubu adına Katar'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halit El Atiye, Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Konseyi Güvenlik ve İstihbarat İşleri Genel Sekreter Yardımcısı Selman Bin Sultan, ABD’nin Şam Büyükelçisi Robert Ford ve Fransa’nın Şam Büyükelçisi Eric Chevalier'in de katıldığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER