Gündem
  • 19.1.2014 12:13

Davutoğlu, 'Muhalefet için çok önemli bir başarı'

22 Ocak'taki Cenevre Konferansına katılmasını değerlendiren Ahmet Davutoğlu, kararın Suriye'de muhalefet için çok önemli bir başarı olduğuna değindi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu muhaliflerin Cenevre'ye katılma kararını değerlendirdi. Davutoğlu, "Suriye'de muhalefet için önemli bir başarı. Muhalefet kararı koordinasyon içinde alındı. Muhalefet içinde tüm kesimler var" dedi.

Suriyeli muhalifler, 22 Ocak'taki Cenevre Konferansı'na katılmaya karar verdi. Konferansta Suriye'deki taraflar arasında diyalogun başlaması ve bu yolla krize çözüm bulunması hedefleniyor.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, 22 Ocak'taki Cenevre-2 Konferansı'nda muhalif güçlerin taleplerini yerine getirme ve Suriyelilere karşı suç işleyenlerden hesap sorma sözü verdi.
      
SMDK Genel Kurulu'nun İstanbul'da düzenlediği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Carba, "İşi öldürmek olan bir rejim, muhalifleri bir kere daha yenemeyecek. Bu sefer müzakere masasından talepleri gerçekleşmiş olarak kalkanlar muhalifler olacak. Muhaliflerin, Esed rejiminin yönetimi terk etmesi ve yargılanması talepleri gerçekleşecek" dedi.
     
Carba, Suriye'de hayatını kaybedenlere yönelik şunları kaydetti:
      
"Ey devrimin 200 bin şehidi. Kanımız üstüne yemin olsun ki Cenevre-2 sizin istediğiniz gibi gerçekleşecek. Size az sayıda ve güçsüz olmadığımızı söylemek isterim. Mezhebi taassup ve rejimin hileleri bizi yıldıramayacak. Bizler bugün devrimimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Bizi bekleyen denklem zeytin dalı ile tüfek namlusu değil zaferle namlu arasındadır. Burada bize bu gücü veren ise halkımızdır."
      
Muhaliflerin Cenevre-2'ye kendi bağımsız kararlarıyla ve Esed rejiminden kurtulmak için katıldığını vurgulayan Carba, müzakerelerde "Asrın katliamlarını işleyenleri" ortaya çıkaracaklarını sözlerine ekledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER