Gündem
  • 30.4.2015 16:09

Davutoğlu Selahattin Demirtaş'ı fena yakaladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Doğu’da dindar Batı’da ateist görünen Demirtaş ne dedi biliyor musunuz? Taksim bizim için Müslümanların Kabe’sidir dedi. Biz bunlara yol verir miyiz? Bu memleketin Türk’ü de, Kürt’ü de Kabe'ye saygı gösterene saygı gösterir, göstermeyene de haddini bildirir' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yarın 1 Mayıs için, ki çağrıda bulundum bugün. 1 Mayıs’ı herkes her yerde kutlayabilir. Tekrar herkese çağrıda bulunuyorum. Ülkeyi kaosa sürüklemeye izin vermeyiz" dedi.

Niğde’den helikopterle geldiği Aksaray'da ilk olarak Valilik ziyareti gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, daha sonra partisinin Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti. 7 Haziran seçimlerinde Aksaraylılardan 3’te 3 yapılması için destek isteyen Başbakan Davutoğlu, Aksaraylıları yeni Türkiye’nin inşasına davet ederek, "Yeni bir destan yazmaya, yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Biz size güveniyoruz. Eski Türkiye 70 sent için IMF’ye muhtaçtı. Yeni Türkiye ise IMF’ye borç veren Türkiye. Bu ülkenin bir daha başkalarına el açmasına izin verecek misiniz? 2002’de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 230 milyar dolarlardan aldığımız milli geliri 830 milyar dolara çıkardık. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Eskiden Türkiye kendi tüfeğini, tankını, uçağını yapabiliyor muydu? Şimdi Altay tankını yapan Türkiye var. 2002’de İsrail’den medet umuyorduk. Şimdi insansız hava uçağı yapan Türkiye var. Eski Türkiye’yi, 28 Şubat’ı hatırlayın. Başörtülü kadınları, başörtülüleri ikna odalarına alıyorlardı. Şimdi onlar meclis dışında kaldılar. Şimdi meclise kol kola giriyorlar. İşte bizim davamız bu. Her yerde nasıl başı açık veya örtülü var, her yerde olacak. Eski Türkiye’de, kendi halkına zulüm eden bir yönetim vardı. İmam hatip okullarını, mezunlarını kat sayıya tabi tutan. Şimdi izzetli bir yeni Türkiye’nin önü açıldı. Eskiden biz borç dileniyorduk, şimdi mazlumların umudu olan bir Türkiye var. Kudretli ve şefkatli bir Türkiye var. Mazlumlara yardım eden bir Türkiye var. Allah şahit, Aksaray’da şahit olsun, bu ülke bir daha namerde muhtaç olmayacak. Dünyanın mazlumlarına sahip çıkacağız" dedi.

"ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMEYE İZİN VERMEYİZ"

"7 Haziran’da yeni bir destan yazmaya var mısınız?" diye konuşan Davutoğlu, "Öyle bir destan yazacaksınız ki, o destanı Gazze’deki yetimler okuyacak. Bizim sesimiz bu, biz kimseye zulüm etmeyiz. Zulmede rıza göstermeyiz. Kılıçdaroğlu diyor ki, Esed’in zulmünden kaçanları geri göndereceğiz diyor. Buna rıza gösterir misiniz? Peki rıza gösterenlere oy verir misiniz? Onları bağrına basan AK Parti’ye oy verir misiniz? Bunun ağa babası İnönü de böyle yapmıştı. 1944 yılında bu topraklara girdiklerinde İnönü’nün talimatı ile Ruslara verildi ve köprübaşında şehit edildiler. Suriye’den bize sığınan Türkmenleri zalime vermeyiz. Arapları, Kürtleri zalime verir miyiz, Kılıçaslan’ın torunları haçlı seferlerine boyun eğer mi? Bizi geçen hafta kıskaca almaya çalıştılar. Vatikan Türkiye’yi tenkit etmeye kalktı, ders vermeye kalktı. Biz buna boyun eğer miyiz? Bütün dünya bilsin, bizi tanısın, biz baş verir baş eğmeyiz. Yarın 1 Mayıs için, ki çağrıda bulundum bugün. 1 Mayıs’ı herkes her yerde kutlayabilir. Tekrar herkese çağrıda bulunuyorum. Ülkeyi kaosa sürüklemeye izin vermeyiz. Selahattin Demirtaş, Doğu’da dindar Batı’da ateist görünen Demirtaş ne dedi biliyor musunuz? Taksim bizim için Müslümanların Kabe’sidir dedi.

Biz bunlara yol verir miyiz? Git sen bunu Diyarbakır Ulu Camii’nden çıkan o samimi Kürt kardeşime söyle. Bu memleketin Türk’ü de, Kürt’ü de Kabe'ye saygı gösterene saygı gösterir, göstermeyene de haddini bildirir. CHP ve HDP ikiz kardeş. Biri Türk, biri Kürt başı. Biz Kabe'nin tozuna toprağına, Beytullah'ın tozuna toprağına kurban oluruz. Kim ne tuzak kurarsa kursun, söz de karar da milletin. Bunlara demokrasi şamarı vurmaya var mısınız? Havaalanı beklentisindeydiniz. Niğde ve Aksaray Havaalanı, yeni havaalanınız hayırlı olsun. Uygun görürseniz adını Hasan Dağı koyarız. Aksaray’a da Niğde’ye de uçaklar inecek. Konya ve Aksaray, Antalya, Nevşehir ve Kayseri hızlı tren yapımı başlıyor. Böylece Antalya’nın turizmi, Aksaray’ın turizmi, Nevşehir’in Kapadokya’sı ve Kayseri’nin Erciyes’i buluşacak. Aksaray merkezi bir hat üzerinde olacak. Hızlı tren ve yük treni projesini de en kısa sürede tamamlayacağız. Aksaray her şeyi hak ediyor. Aksaray Üniversitesi’ni geliştireceğiz. Tıp Fakültesi için de çalışma talimatı verdim. Burayı ilim merkezi yapmak için çalışacağız. 400 yataklı hastaneyi de açacağız. Bunlar Aksaray’a hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yeni Türkiye’nin kuruluşunda da Aksaray öncü olacak. Bize her yer Türkiye" şeklinde konuştu. 

YASİN CAN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER