Gündem
  • 9.12.2019 10:25

Davutoğlu'ndan mal varlığı çıkışı!

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hazırlık aşamasında olduğu yeni partisinin Kurucular Kurulu’yla birlikte mal varlığını açıklayacağı belirtildi.

Partisinin tabelasını asmak için gün sayan Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan “malvarlığı” adımı geldi.

DAVUTOĞLU VE EKİBİNDEN MAL VARLIĞI RESTİ

TarafsızHaberAjansı'nın haberine göre, Davutoğlu ve ekibi malvarlıklarını açıklayarak siyasete girecek. Bütün Kurucular Kurulu malvarlıklarını açıklayacak. Davutoğlu, 100’ü aşkın Kurucular Kuruluyla birlikte malvarlığı adımını atacak.

SİYASETTE “MAL VARLIĞI” TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın, “Halk Bankasının adeta bir dolandırılması söz konusu” açıklaması siyasette yeni bir tartışmayı başlattı. Ardından eski başbakan Ahmet Davutoğlu, şu çağrıyı yaptı:

“Madem ki bu ülkeye hizmetten gayrı hiç bir hedef gütmemiş ve bütün bir ömrünü buna adamış bir başbakana ‘dolandırıcılık’ iftirasında bulunulmuştur, o zaman şu anda görev yapanlar da dahil olmak üzere yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri/devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’nde gerekli komisyonlar oluşturulmalı ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği vechile yetimlerin hakları son kuruşuna kadar korunmalıdır. Ben şahsım adına artık üyesi olmadığım yüce TBMM’ne hesap vermekten bir an bile imtina etmem.”

DAVUTOĞLU CEPHESİNDEN AK PARTİ’YE HODRİ MEYDAN

Siyasette başlayan mal varlığı tartışmasının ardından Davutoğlu cephesi AK Parti’ye “hodri meydan” dedi. Davutoğlu’nun ekibi 2002’den bugüne kadar devlet bankalarının hangi kurumlara, hangi kişilere, hangi üniversitelere, özel, vakıf üniversitelerine hangi kredileri verdiklerini ve bu kredilerin ne kadarının döndüğünü, ne kadarının yapılandırıldığını masaya yatırmak üzere Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

Güncellenme Tarihi : 9.12.2019 11:11

İLGİLİ HABERLER