Asayiş
  • 24.8.2009 11:33

DAYAK YİYEN ERGENEKON TANIĞI ORTADAN KAYBOLDU!..

15 yılda Türk Metal-İş’te tanık olduklarını günlüğüne yazınca Genel Başkan Mustafa Özbek’in adamlarının hastanelik ettiği, Ergenekon savcılarına ifade verdikten sonra ortadan kaybolan eski Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Taşdemir’den 1 yıldır tek bir haber alınamıyor.

Özbek’e son mektubunda, “Ölümüne emrindeyim” diye yazan Taşdemir’in eşi ise, “Düşünmek bile istemiyorum ama öldürülmüş olabilir” diyor.

ERGENEKON davası kapsamında verdiği ifadeyle Ergenekon ile Türk Metal-İş Sendikası’nın bağlantılarını deşifre eden sendikanın eski Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Taşdemir’den 1 yıldır haber alınamıyor.

Ailenin umutsuz bekleyişi sürerken, Ergenekon’un 3’üncü iddianamesinin eklerinde, Mahmut Taşdemir’in 15 yıl beraber çalıştığı Mustafa Özbek ile aralarındaki ilişkinin boyutunu gösteren yeni bir belge bulunuyor. Mahmut Taşdemir’in, sendika başkanı Mustafa Özbek’e 2007 Haziran ayında gönderdiği mektupta, “Size ihanet etmedim, etmem. Atalarımı unutacak kadar nankör olmadım... Her zaman ölümüne emrindeyim...” sözleri yer alıyor.

Kol ve bacağı platinli

Mahmut Taşdemir, Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’i en yakın tanıyanlardan biri. Ancak Taşdemir, 1990-2005 yılları arasında sendikada şahit olduklarını ‘Türk Metal ve Mustafa Özbek Gerçeği’ adını verdiği günlüğünde toplayınca, Özbek’in adamları tarafından öldüresiye dövüldü. Bu dayak sonrası kol ve bacağına platin takılan Taşdemir, Ergenekon Savcıları’nın isteği doğrultusunda, İzmit Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 11 sayfalık ifade verdi. İfadesinde, Mustafa Özbek’in, sendika kasasındaki işçi aidatlarını oğlu için kurduğu Avrasya Televizyonu’na aktardığını iddia eden Taşdemir, Jitem’in birçok toplantısını Türk Metal-İş Sendikası’nın Ankara’daki genel merkezinde yaptığını da ileri sürdü.

Çocukları işten atıldı

İfadesinde sendikanın Ergenekon bağlantılarını anlattığı için tehdit telefonları alan Taşdemir’in büyük oğlu Halil İbrahim (45), emekliliğine bir yıl kala işinden, küçük oğlu Özgür ise çalıştığı fabrikadan atıldı. Taşdemir’in damadının da işten çıkarılması, ailenin maddi sıkıntı yaşamasına neden oldu ve evlerine haciz geldi.
Ergenekon Soruşturması kapsamında ifade veren Mahmut Taşdemir, yaklaşık 1 yıldır evine uğramıyor. Taşdemir’in eşi Mahi Taşdemir, kocasını en son kaybolduktan 2 ay sonra, bir televizyon kanalında görmüş. Mahi Taşdemir, “Kocam bizi korumak için baskılara dayanamayarak kaçtı. Nerede nasıl yaşadığını bilmiyorum. Düşünmek bile istemiyorum ama öldürülmüş bile olabilir” diye konuşuyor. Mahmut Taşdemir’in küçük oğlu Özgür Taşdemir ise, “En azından yaşayıp yaşamadığını öğrenmek istiyoruz” diyor.

İddianameye giren 2007 tarihli mektup

MAHMUT Taşdemir’in, Ergenekon Soruşturması kapsamında ifade vermeden önce, Türk Metal-İş Sendikası’nın tutuklu başkanı Mustafa Özbek’e 4 Haziran 2007’de gönderdiği mektup, ilk kez 3’üncü İddianamenin eklerinde yer aldı. Mektupta, 2005’te görevinden ayrıldıktan sonra maddi sıkıntıya girdiği anlaşılan Taşdemir, Özbek’ten, 2 kişilik 5-10 günlük tatil ayarlamasını istiyor.

Taşdemir, “Her zaman ölümüne emrindeyim” sözü ile biten mektubundan 1.5 yıl sonra sendikanın ve Mustafa Özbek’in Ergenekon ile bağlantılarını deşifre edince ortadan kayboluyor. Taşdemir’in mektubu, özetle şöyle:

“Değerli Genel Başkanım. Gölcük’te ailemin yanında yaşıyorum. Dışarı dahi çıkmıyorum. Kitap okuyup TV izliyorum. Sıkıntı ve bunalımdan sigara içmeye başladım... Az kalan ömrümü daha da kısaltmaya çalışıyorum. Bir gerçeği zaman zaman size yazarak anlatmaya çalıştım... Size ve sendikama hayatımda ihanet etmedim. Etmek de aklımın ucundan geçmez. Belki sahte yarasalar beni konuşturup size çeviri yaparak bir takım şeyler anlatmış olabilir. Ama kim anlatırsa anlatsın mezara kadar. Size ihanet etmedim, etmem. Atalarımı unutacak kadar nankör olmadım. Olmam da. Sizin ulusal çizgideki mücadele ve başarınız ülkem ve milletim için iftihar kaynağı olmuştur. Türk Metal’i Türkiye’nin ve dünyanın örnek işçi sendikası yaptınız. Başkanım çok bunaldım. İmkan olursa 5-10 gün münasip göreceğiniz bir yerde dinlenmek istiyorum. Uygun görürseniz 2 kişilik bir tatil imkanı. Başkanım sakın yanlış anlama. ‘İşin düşünce hatırlıyorsun’ deme. Gerçekten her gün aramak istiyorum. Bazen arayınca ses tonun sert geliyor, çekiniyorum. Her zaman ölümüne emrindeyim. Saygılarımla...”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER