Spor
  • 30.10.2005 02:31

DAYAKTAN KORKAN ERMAN TOROĞLU MAÇTAN ERKEN ÇIKINCA PENALTIYI GÖREMEDİ

Şut özürlüyüz


DEVAMLI yağan yağmur, iki takımın da ayağa yaptığı paslar, iki tarafın da kontrollü oyunu, F.Bahçe’nin daha fazla hücumu, misafir takımın kendi sahasını iyi parsellemesi... Ve güzel bir hakem. Tek eksik var. Gol az. Bu, iki takım için de söylenebilir. Ama F.Bahçe için daha fazla. Nobre’nin kaçırdıkları şanssızlık değil, beceriksizlik.

G.Antepspor, çok kontrollü oynuyor. Oyuna çıkarken ağır. Ama arkada iyi kapanıyorlar. Dikkatli ve kabiliyetli bir kalecileri de var. Rakibin önce sinirini bozuyorlar, açık bulduklarında da gol yapıyorlar. Yani sabırlı oynuyorlar. Bu tip takıma ne kadar çabuk gol atarsan, o kadar rahat oynarsın. Ama F.Bahçe, Gaziantep’in tuzağına düşmedi. Defansta rakipten bazen bir, hatta iki fazla oynadılar.

Vursan gol olurdu

Lazarov
gereksiz işler yaptı. Defansını dinlendiremedi. Defans bu kadar yükü ancak 90 dakika kaldırabildi. Ama maalesef penaltıyı hücum adamı Ivanov yaptırdı. Zaten takımlar için en tehlikeli şey, forvet oynayan oyuncuların ceza alanına girip defans yapmalarıdır.

Şu bir gerçek, Türk futbolunun ve futbolcusunun en büyük eksikliği şut. Zemin ıslak, yağmur devamlı yağıyor. Çerçeveyi bulan şut atsan, yere çarpan top, üç misli hızlanarak kaleye gidecek. Yani mermi gibi. Ya ilk vuruş gol olur, ya da dönen. Ama biz maalesef Türk futbolu olarak şut fakiriyiz, şut özürlüyüz. Bundan 3-5 sene öncesine kadar hakemler maç bir an evvel bitsin diyerek 90 ya da 90+1’de maçı düdüklerlerdi. Ama şimdi cesaretle oynanmayan süreleri oynatıyorlar. Bakın kaç tane maçın neticesi artı 90’larda atılan gollerle belirlenmiş.

Papila az hata yaptı

Cem Papila
iyi bir idare gösterdi. Baskı altında çok az kaldı. Mesela Alex’in ceza yayına girerken kendini attığı pozisyon gibi. Zaten futbolcular da onun kararlılığını hissettiklerinden üzerine fazla oynamadılar. Her şeye rağmen, gol az olmasına rağmen, bol pozisyonlu, taktik açıdan doyurucu, mücadeleli bir maç oldu. Yani maça gelenler güzel bir mücadele izlediler.

Bazı kulüp başkanları beni seyircisine havale ettiği için maçtan 89. dakikada çıktım. Penaltı pozisyonu 90+1’de oldu. Pozisyonu bu yüzden görmedim. Onun için de size bu konuda bir yorum yapamıyorum. Kusura bakmayın, Maraton’da buluşalım.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER