Gündem
  • 30.9.2014 16:08

DBP'den Öcalan için imza kampanyası

  GAZİANTEP'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, açtıkları stantta Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için imza topladı.

Yeşilsu Parkı'nda öğleden sonra toplanan DBP üyesi 60 kişilik grup, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Aralarında kadınların da bulunduğu grup, Türkçe ve Kürtçe slogan atarak bölgedeki barışın ve çözüm sürecinin ilerlemesinin Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasıyla gerçekleşebileceğini öne sürerek stant açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan DBP İl Başkanı Bedran Fermanoğlu, AK Parti hükümetinin IŞİD'e destek verdiğini iddia etti. Fermanoğlu, "Sayın Abdullah Öcalan, yaklaşık 35 yıldır akan kanın durması için barış sürecinin başlaması gerektiğini herkese duyurdu. Buna rağmen AKP hükümeti buna yanaşmadı. Şimdi de Kobani'de katliam yapan çetelere destek veriyor. Barış sürecinin daha hızlı ilerlemesi ve bölgede barışın sağlanması Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasıyla mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı stantta Öcalan'ın serbest bırakılması için imza toplandı. Grup, bir süre sonra parktan ayrıldı.
Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:25

İLGİLİ HABERLER