Gündem
  • 29.5.2004 00:00

DE SOTO: ''RUMLAR KIBRIS'TA NE İSTEDİKLERİNE KARAR VERSİNLER''

SELANİK - BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto, ''Rumların Annan planıyla ilgili kararlarını gözden geçirerek, Adanın geleceği ile ilgili gerçekte ne istediklerine karar vermeleri gerektiğini'' söyledi.
     De Soto, Selanik'te düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs konusuna değinerek, Annan planıyla ilgili referandum sonuçlarını değerlendirdi.
     De Soto, Kıbrıslı Türklerin referandumda Annan planına ''evet'' diyerek, Adanın yeniden birleşmesini istediklerini açıkça ortaya koyduklarını, ancak Rum tarafının tutumunun ''anlaşılabilir bir tutum olmadığını'' belirtti.
     Alvaro De Soto, ''Kıbrıslı Rumların bu konudaki kararına saygı duyuyoruz ancak bunun nedenini anlayabilmiş değiliz. Zaman içerisinde bu kararın değişebileceğini umuyorum. Kıbrıslı Rumlar, planı değerlendirerek, Adanın geleceği konusunda gerçekte ne istediklerine karar vermeliler'' dedi.
     Kıbrıs'ta yeni bir çözüm planından söz etmek için henüz çok erken olduğunu belirten De Soto, Kıbrıs konusu ve referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerin halen sürdüğünü ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın bu konudaki raporunu iki hafta içerisinde Güvenlik Konseyi'ne sunacağını açıkladı.
     Alvaro De Soto, Kıbrıs'ta BM Barış gücünün görevinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soruyu da, ''Genel Sekreter, Kıbrıs'taki barış gücünün görevinin 6 ay daha uzatılmasına ilişkin bir rapor sunacaktır. Ancak, bu konudaki nihai karar Güvenlik Konseyi'ne aittir'' şeklinde yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER