Asayiş
  • 30.10.2016 02:02

DEAŞ ve PKK’ya şafak baskını

Terör örgütleriyle topyekûn mücadelesini kararlılıkla sürdüren Türkiye PKK ve DEAŞ’a darbe üstüne darbe indiriyor. Dün, Özel Harekât ekiplerinin Konya, İzmir, Adana, Manisa ve Ankara’da düzenlediği baskınlarda 63 gözaltı var

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda saldırı yapma hazırlığında olan DEAŞ ve PKK terör örgütü üyelerine İzmir, Konya, Ankara ve Adana'da şafak operasyonu düzenlendi. Konya'da gözaltına alınan zanlılardan birinin 16 yaşındaki oğlunu Suriye'ye DEAŞ saflarında savaşmaya gönderdiği ortaya çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen soruşturmalar kapsamında, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılında PKK ve DEAŞ terör örgütüne büyük darbe indirildi. Ekipler terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması nedeniyle eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı. "Zanlıların el yapımı bombalarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda güvenlik güçlerine saldıracakları" yönündeki ihbarlar üzerine 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramada, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Bazı zanlılar hakkında daha önceden "terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak"tan işlem yapıldığı öğrenildi. Suriye'deki çatışma bölgelerinde de bulunan terör örgütü DEAŞ üyesi bazı kişilerin İzmir'de olduğu ve eylem yapabilecekleri bilgisine ulaşıldı. 10 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7 zanlı yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, örgütün kırsal alan faaliyetlerinde giyilen kamuflaj, 2 çelik yelek, yasak yayınlar ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

ÖNCE TAKİP EDİLDİLER
Konya'da, DEAŞ'ın Suriye'deki kamplarına katılarak örgüte destek veren ve sürekli sınırdan geçiş yapan 14 zanlının kimliklerini belirleyen istihbarat birimleri örgüt üyelerini takibe aldı. Örgütün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ülke genelinde eylem hazırlığı yapacağı bilgisine ulaşan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerinde 14 adrese 100 polisle operasyon düzenledi. Sabaha karşı Özel Harekat polislerinin öncülüğünde yapılan baskınlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan Musa Komak'ın şu an 17 yaşında olan oğlunu 1 yıl önce Suriye'ye DEAŞ'ın saflarına savaşması için gönderdiği belirtildi. Öte yandan Irak'ta DEAŞ'ın, kontrolündeki El Anbar iline bağlı Aneh ilçesinden kaçmak isteyen çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan aileleri dün kurşuna dizerek öldürdüğü bildirildi.

KAÇACAK YER BIRAKILMADI
Adana'da da polis, kent merkezinde PKK ve DEAŞ adına yapılan korsan gösterilere katılan kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Örgüt üyelerinin kaçma ihtimaline karşı sokakların giriş ve çıkışlarıyla birlikte evlerin çevresi polisler tarafından abluka altına alındı. Özel harekat ekipleri de koçbaşlarıyla demir kapıları kırarak evlere girdi, 16 kişi gözaltına alındı. Manisa'da da DEAŞ'a yönelik operasyonda ise 5 şüpheli gözaltına alındı.

ANKARA'DA 12 TERÖRİST YAKALANDI
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 29 Ekim öncesi düzenledikleri operasyonlarda 6'sı bölücü terör örgütü PKK, 6'sı DEAŞ üyesi olmak üzere 12 teröristi gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2016 02:47

İLGİLİ HABERLER