Gündem
  • 10.6.2014 18:53

Dedeler ve imamlardan birlik beraberlik mesajı

Esenyurt İncirtepe Mahallesi'nde bulunan Allahuekber Ehlibeyt Camii'nin içinde bulunan kütüphanede geçen pazar gecesi yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının kundaklama sonucu çıktığı iddia edildi. Cemevi dedeleri ve imamlardan oluşan bir grup, bugün camiye gelerek, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Allahuekber Ehlibeyt Camii'nin imamı Yakup Yaşlak tarafından karşılanan gruba çay ikram edildi, ardından da olayla ilgili bilgi verildi.

Yaşlak, yangın sonrası tamamen kullanılamaz hale gelen kütüphanede gazetecilere açıklama yaptı. Yaşlak, "Bizi ziyarete geldiniz. Çok teşekkür ediyorum. Birkaç gündür ziyarete gelen kardeşlerimiz acımızı paylaşıyor. Yüzlerindeki acıma hissini görüyoruz" diye konuştu.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN"

Esenyurt Keçecibaba Cemevi dedesi Kazım Kaya ise "Bir seyit olarak bu olayı nefretle kınıyorum. Bu saldırı hiç iyi olmadı. Hiç kimse bir insan olarak bunu kabul edemez. Bir tuzak, bir mihrak oyunları var, ama neyin ne olduğunu biz de çözemiyoruz. Sabırla, Allah'ın izniyle biz bunları aşacağız. Devletimize, milletimize Allah zeval göstermesin. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" şeklinde konuştu.

30 yıldır Esenyurt'ta oturduğunu söyleyen Esenyurt Merkez Camii'nin emekli imamı Enver Yeşilyurt ise "Bu millet birbirinin ancak kardeşidir. Allah'ın kardeş yaptığı Müslümanları hiç kimse bölemez, parçalayamaz, birbirine düşüremez. Biz halkımzın sağ duyusuna, basiretine, irfanına güveniyoruz. Bin yıldır bu topraklarda yaşamış, vatan edinmiş,mezhebiyle, fikriyle, düşüncesiyle kardeş olmuş milletiz. Bu menfur saldırıdan dolayı üzüntümüzü paylaşıyoruz. Allah böyle bir fitnelere bir daha müsaade etmesin" diye konuştu.

"TEK YUMRUK OLARAK DURACAĞIZ"

Yerel seçimlerde CHP'den aday olan, ancak seçilemeyen Çetin Çapan da, tahribatı maddi ve manevi anlamda onarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Çapan, "Ülkemizde din ve mezhep üzerinden oyunlar oynanmaya çalışılmıştı daha önce. Son zamanlarda Esenyurt'u merkez seçtiler sanırım. Ama Esenyurt halkı topyekün dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın bir arada yaşama koşullarını içselleştirmiş bir toplumdur. Tek yumruk olarak duracağız. Bu tahribatı maddi manevi anlamda onarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu saldırıyı lanetliyorum" diye konuştu.

Yangın nedeniyle cami ibadete kapatılarak bakıma alındı. Caminin giriş katında hazırlanan bir bölümde ise ibadete devam ediliyor. Terörle Mücadele Şubesi'nin olayla ilgili soruşturması devam ediyor

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER