Yaşam
  • 21.8.2009 09:07

DEFİNE ÇÖMLEĞİNDE BAKIN NE ÇIKTI!...

Kayseri'de iki köylü, dolandırıcıların 'hazine dolu' dediği çömleğe ortak oldu. Ardından sahte papazın otel masrafını ödemek için iki senet imzaladı. Çömlek açılınca içinden pirinç vazo çıktı. Define hayalinden geriye ise icra takibi ve ödenmesi gereken 50 bin liralık iki senet kaldı.

Kayseri'de, içerisinde 5 milyon lira değerinde altın heykel bulunduğu iddia edilen çömleğe ortak olmak isteyen 2 kardeş, çömlekten vazo çıkınca neye uğradığını şaşırdı. Zenginlik hayali kuran kardeşler, icra takibiyle karşı karşıya kaldı. Alınan bilgiye göre, Yüreğir köyünde oturan Muhsin Durmuş (58) ile ağabeyi İzzet Durmuş'un (64) evine gelen İsmail D, Selahatin S. ve Mehmet S.Ö, 'Sizin arazide define var. Gece bilgisayarlı dedektörle arama yapacağız. Defineye sizi de ortak edeceğiz. Bir papaz da bizimle olacak' dedi. Muhsin Durmuş'a birkaç gün sonra üzeri pişmiş çamurla sıvanmış, haç işareti bulunan bir çömlek veren dolandırıcılar 'Bu hazineyi sizin arazinizden bulduk. Jandarma bizi yakalayabilir. Bu çömleği bir süre saklayın' diyerek köyden ayrıldı.
'PAPAZA PARA VERİN'
Muhsin Durmuş ile ağabeyi İzzet Durmuş'u daha sonra Kayseri'ye çağıran 3 kişi,'defineyi birlikte bulduğumuz papazın otel masrafları için bir miktar para lazım' diyerek para istedi. Yanlarında nakit para olmayan Durmuş kardeşler de dolandırıcılara 2 adet açık senet verdi. Bir süre sonra ortaklarından şüphelenen Muhsin Durmuş, ahıra gömdüğü küpü açınca dolandırıldığını anladı. İçerisinde 5 milyon lira değerinde altın heykel olduğu söylenen küpten, pirinç küçük bir vazo çıktı. Senetlerini geri almak için dolandırıcılara parça parça toplam 26 bin lira ödeyen Muhsin Durmuş ile ağabeyi İzzet Durmuş, geri alamadıkları iki senet için icra tebligatı gönderilince savcılığa suç duyurusunda bulundu.
VARI YOKU SATTIK
Dolandırıcıların gazabına uğrayan Muhsin Durmuş, hem 26 bin liralarının dolandırıldığını, hem de üzerine 50 bin lira yazılan 2 senedi ödemedikleri için icra takibine maruz kaldıklarını anlattı. Muhsin Durmuş 'bu insanlara güvenerek bir hata yaptık. Şimdi 26 bin liramızı ve senetlerimizi geri almak için uğraşıyoruz. Savcılık inceleme yapıyor. Bizim senetler bir başkasına devredilmiş. Senetleri geri almak için tüm varımızı yoğumuzu sattık. Banka kredi kartımın borcunu bile ödeyemedim. Zararım çok büyük' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER