Eğitim
  • 28.7.2005 02:12

DEĞİŞTİRİLEN LİSE MÜFREDATINDA DEVRİM GİBİ YENİLİKLER

LİSELERİN 4 yıla çıkartılması ile birlikte, eğitim müfredatı da değiştirildi. Meslek seçimi için tanıtım ve yönlendirme dersi konuldu. Seçmeli yabancı dil dersinde ise öğrenciler Japonca bile öğrenebilecek.

***
Lise müfredatı sil baştan

İşte yeni ders çizelgesi: Meslek seçimi için tanıtım ve yönlendirme dersi konuldu Seçmeli yabancı dil dersinde ise artık öğrenciler Japonca bile öğrenebilecek....

Liselerin 4 yıla çıkartılması ile birlikte eylül ayında başlayacak eğitim-öğretim yılında öğrencileri birçok yenilik bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılının ders çizelgelerini hazırladı. İşte diğer dönemlere göre hayli farklı olan yeni ders çizelgesi:

* Lise birinci sınıfta genel liseler ile meslek liseleri ortak dersler alacak. Her iki lise türü için tanıtım ve yönlendirme dersi konuldu. Bu ders ile amaç öğrencileri meslek sahibi olmaya yönlendirmek.

* Meslek liselerinde, lise birinci sınıfta genel liselerden farklı olarak bilgi ve iletişim teknolojisi dersi de okutulacak.

SEÇMELİ FİZİK!
* Genel liseler ile Anadolu ve fen liselerinde seçmeli ders sayısı arttırıldı. Buna göre, resim, müzik, beden eğitim, matematik, geometri, analitik geometri, fizik, kimya, biyoloji, yabancı dil ve insan hakları gibi dersler seçmeli dersler listesinde yer alacak.

* Öğrenciler sosyal, fen, Türkçe matematik ve dil alanı sınıflarında okuyacak. Ancak alanları ne olursa olsun fizik, kimya, matematik, biyoloji, yabancı dil gibi farklı alanların derslerini de seçmeli olarak alabilecek.

* Seçmeli yabancı dil dersinde ise öğrenciler; Almanca, Fransızca, Çince, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça derslerinden birini haftada 2 saat alacak.

* Hazırlık sınıfı kaldırılan Anadolu liselerinin birinci yılında 10 saat, fen liselerinin ilk yılında ise 8 saat yabancı dil dersi verilecek.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:41

İLGİLİ HABERLER