Dünya
  • 18.1.2020 23:00

Dehşet!! Minibüste yanmış cesetler bulundu

Meksika’da bir kamyonetin içerisinde 10 yanmış ceset bulundu. Yaşanan bu toplu katliam, uyuşturucu çetelerinin adeta terör estirdiği Pasifik Sahili'nde son aylarda kayda geçen en büyük olaylar arasındaki yerini aldı.

Meksika'da görev yapan bir Cumhuriyet savcısı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika eyaletinde en az 10 kömürleşmiş ceset bulunduğunu söyledi. Organize bir suçla bağlantısı olduğu üzerinde durulan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Son günlerde ülkedeki en ciddi suç olayları arasında yerini alan 10 kişinin yakılması olayı, ülkede büyük tepkiye neden oldu. Bazı sokaklar polis ekipleri tarafından kapatılırken, yetkililer saatlerdir bölgede incelemelerde bulunuyor.

Kan donduran olay! Minibüste yanmış cesetler bulundu

Guerrero savcısı, cesetlerin Cuma günü Chilapa belediyesindeki bir araçta, birinin acil durum hattını aramasının ardından bulunduğunu söyledi. Savcı, adli tıp yetkilileri ve diğer soruşturmacıların olay yerinde olduğunu söyledi.

Uyuşturucu çeteleri, Pasifik sahili boyunca eyaletteki insan ticareti rotalarında adeta terör estiriyor. Ekim ayında, bir grup silahlı sivilin güvenlik güçlerine saldırmasının ardından Guerrero'da 14 organize suç örgütü üyesi bir asker ölmüştü.

Başkan Andres Manuel Lopez Obrador bir yıldan fazla bir süre önce askeri güçlerin (ordunun) yanı sıra sosyal programlarla yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele ederek şiddet suçlarını ülke gündeminden atacaklarına dair söz vermişti.

Ancak ülkede geçen yıl yaklaşık 29.000 cinayet yaşandı ve hükumetin 2006'da uyuşturucu kartellerine karşı askeri bir operasyon başlatmasından bu yana yaklaşık 275.000 cinayet polis kayıtlarına geçti.

 

Güncellenme Tarihi : 18.1.2020 22:01

İLGİLİ HABERLER