Spor
  • 2.10.2008 10:03

DELGADO'DAN ALEX İTİRAFI...

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Matias Emilio Delgado, siyah-beyazlı ekibin kendi futboluna çok önemli katkılar yaptığını söyledi.
Beşiktaş Dergisi’nin ekim sayısında spor yazarı Güven Taner’e verdiği röportajı yayınlanan Delgado, kendisinin Beşiktaşlı olduğunu ve her Beşiktaşlının hissettiği şeyleri hissettiğini belirterek, "Herhangi bir takımın futbolcusu olarak görmüyorum kendimi. Beşiktaş bana çok şey kattı. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak hayalimdi ve ben Beşiktaş formasıyla bu hayalimi gerçekleştirdim. Her geçen gün burayı daha fazla evim olarak görüyor ve hissediyorum. Burada kendimi de çok fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Ben gerçek bir Beşiktaşlıyım" ifadelerini kullandı.
Tanınan bir futbolcu olmanın güzel yanlarını anlatan Delgado, iyi oynayıp sevilirken, kötü oynandığında sevilemeyebilineceğini dile getirerek, "Sonuçta bazen kötü oynadığımda bile camiadan ve taraftarlardan verilen destek, bana daha bir öz güven getiriyor" derken, Beşiktaş’ın sezon başı itibariyle notunu 70 olarak gördüğünü ve gelecek aylarda bu notu 100’e çıkaracaklarını söyledi.

"SEZONA İYİ BAŞLADIK"

Delgado, yeni sezona iyi başladıklarına inandığını, ancak önlerinde daha çok yolun bulunduğunu dile getirdi.
Futbolda çok ilerisinin görülemeyeceğini anlatan Arjantinli oyuncu, "Sezona iyi başladık. Ama etap etap düşünmek lazım. Sonuçta bir ilerleme ve gelişme içindeyiz ama daha yapacağımız çok iş var. Mesela geçen sezon şampiyonluğun en büyük adayı olarak Fenerbahçe gösteriliyordu ve şampiyonluğu son haftalarda kaybettiler. Futbolda çok ilerisini göremezsiniz. Önünüzdeki pazar günü için, ardından bir sonraki pazar için çalışmalısınız" diye konuştu.
Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Alex’le karşılaştırıldığının hatırlatılması üzerine Delgado, böyle önemli bir isimle karşılaştırılmanın kendisini gururlandırdığını belirtirken, ikisinin de aynı mevkilerde oynadıklarını ancak Alex’i teknik ve beceri olarak kendisinden biraz daha iyi bulduğunu aktardı.

TÜRK MİLLİ TAKIMI’NA ÖVGÜ

Matias Emilio Delgado, (A) Milli Futbol Takımı’nı başarılı bulduğunu kaydettiği açıklamasında, her maçın 2008 Avrupa Şampiyonası finallerindeki gibi oynanması temennisinde bulundu.
Türkiye’nin 2010 Dünya Kupası elemelerinde de iyi oynadığını anlatan Delgado, "Baktığınız zaman hem yürekten oynayan, hem de o yüreği teknikle birleştiren bir takım. Özellikle orta saha ile forvette çok deneyimli ve iyi futbolcular oynuyor. Ümit ediyorum ki, her maçta Avrupa Şampiyonası’nda gibi oynasın Türkiye. Bize o zevki versinler ki, ben de kendi ülkemdeki arkadaşlarıma, ’O milli takımın ülkesinde top koşturuyorum’ diyebileyim" şeklinde görüşlerini belirtti.

KAPTANLIK KONUSU

Delgado ayrıca, takım kaptanı olmanın oyuncuyu nasıl bir güç sahibi yaptığının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:
"Benim için kaptan olmak, takım arkadaşlarıma yakın olmak anlamına geliyor. Belki benden yaş olarak büyük ve tecrübeli olan arkadaşlarıma gösterebileceğim fazla bir şey olmaz. Ama yaşıtlarıma veya benden küçük olanlara ve PAF takımdan yeni gelmiş genç arkadaşlarımıza yol gösterme açısından yardımcı olabilirim. Eğer ki takımda herkes birbirine yardım ederse ve olabildiğince yakın
davranırsa, yani herkes içten bir şekilde kaptan olursa, benim kaptanlığımın tek sembolü koluma taktığım bant olur."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER