Gündem
  • 7.10.2008 04:05

DEMİREL : “ADAMIN TELEFONUNU DİNLEMEYİN”

“MESELE TÜRK-KÜRT KAVGASI DEĞİLDİR”
Demirel, terörle mücadeleyle ilgili soru üzerine, “Türkiye'nin başındaki olayın terör değil, ülkenin bölünmesi, ülke toprakları üzerinde bağımsız devlet kurma sorunu” olduğunu söyledi.
“Sanki, Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti devletinden, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından şikayeti olan Türk vatandaşları varmış da bunların kurtarılması lazımmış gibi bir görüntü dışarıya hakimdir” diyen Demirel, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hangi etnik kökenden gelirse gelsin, beraber yaşama şuurundan uzaklaşmamaları gerektiğini kaydetti.
Demirel, şöyle devam etti:
“Bu mesele bir Türk-Kürt kavgası değildir. Beraber yaşamak isteyen Türklerle, beraber yaşamak isteyen Kürtler, kopmak isteyenlere fırsat vermelidir. Bu mesele hiç bir zaman bir Türk-Kürt hadisesi haline gelmemelidir ve ben 'Kürdüm', ben 'Türküm' diyen bütün vatandaşlarıma 30 senedir sesleniyorum; Birbirinize, aranızda hiçbir mesele yokken, durup durduğunuz yerde, düşman gibi bakmayın. Hiçbir mesele yok, alıp veremediğiniz ne var yani. Bu ülkenin havasını soluyorsunuz, ekmeğini yiyiyorsunuz, eşit şartlara sahipsiniz. Vali, general, yüksek mahkemelerin en başına kadar çıkıyorsunuz, parlamenter, başbakan, cumhurbaşkanı oluyorsunuz, bunlar az şeyler değil.
“ADAMIN TELEFONUNU DİNLEMEYİN”
Demirel, Türkiye'de koropsiyon (rüşvet, yolsuzluk vb.) konusunun yoğun bir şekilde konuşulduğunu ve bunun “hayra alamet olmadığını” söyledi.
Belirli iddialar varsa, bunun “panzehirinin açıklık” olduğunu ifade eden Demirel, iddia edenden ispat etmesinin, burada da açıklığın gerektiğini belirtti.
Demirel, “Özgür bir Türkiye istiyorsan, adamın telefonunu dinlemeyin, orta yerde açık suç olmadan vatandaşlar suçlu hale getirilebilir mi? Herkesi, 'Ben suçlu muyum' haleti ruhiyesine getirebilinir mi?” dedi.
Demirel, dünyada yaşanan krizin, ekonominin daralması ve işsizliğin artması anlamına gelen ekonomik kriz olmadığını, para krizi bulunduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:40

İLGİLİ HABERLER