Gündem
  • 26.7.2009 03:11

DEMİREL ÇARK ETTİ VE...

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Mısır Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda, gazetecilerin eski Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın kendisine atfettiği sözlere ilişkin sorularına verdiği yanıtın yanlış yönlere çekildiğini savundu.

Bir gazetecinin, ''Esat Canan'ın Şemdinli'de 12 korucunun öldürülüp kışlaya atıldığı iddiaları var. Canan, sizinle görüştüğünü ve sizin de devletin adam öldürmeyeceğini söylediğinizi belirtti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklinde soru sorduğunu anımsatan Demirel, ''Ben de, 'Ne diyecektim ki? Devlet adam öldürür mü diyecektim' diye cevap verdim'' diye konuştu.

Öldürmez

Soruya verdiği cevapta, devletin adam öldürmeyeceğini kanıtlamaya yönelik üslupta devam ettiğini anlatan Demirel, ''Konuşmanın devamında söylemeye çalıştığım şey, devletin adam öldürmeyeceğini ifadedir'' dedi.

DEVLETİN ELİ KANLI OLUR

"Hukuk devletinde devlet, kanunların icap ettiği şekilde, kanunların icap ettiği zamanda zor kullanır” diyen Süleyman Demirel, şunları söyledi: “Devletin ne zaman zor kullanacağı ve bunu nasıl kullanacağı bellidir. Bu savaştır, benzeri hallerdir. Devlet keyfi olarak kimseyi öldüremez, kimseye dokunamaz. Devlet keyfi olarak vatandaşını öldürmeye ya da öldürtmeye kalkarsa cinayet olur, devletin eli kanlı olur. Devlete mensup kişiler, kanunların gösterdiği haller dışında adam öldürürse cinayet işlemiş olurlar. Suçun kişiselliği asıldır...''
(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER