Gündem
  • 21.5.2013 14:11

Demirel'e büyük suçlama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 28 Şubat sürecinin mimarının Demirel olduğunu savundu.

AK Parti’nin bir kadro hareketi olduğunu vurgulayan Kapusuz, “Bu kadrolar rastgele insanlardan müteşekkil değildir. Tecrübeleri doğrultusunda herkesi kucaklayan, seven bir siyaset anlayışındayız. Cesaret, bilgi, akıl, pratik çözüm bulma, dürüst olmak siyasetin ham maddesidir. Ekip olamıyorsanız siyasette yol alamazsınız” dedi.

"28 Şubat’ın mimarıdır, öncüsüdür, koruyucusudur"

Tecrübe deyince geçmiş tarihe bakmak gerektiğinin altını çizen Kapusuz, “Elbette bilgiyi elde etmek için okumak, araştırmak gerekir. Tecrübe ise bu yolların dışında elde edilen bir şeydir. Tecrübe denince bazı tecrübelileri hatırlamamak elde değil. Türk siyasetinde en çok görevde kalmış şahsiyetlerden bir tanesi Süleyman Demirel. Bazı tecrübeler var ki, ülkenin hayrına tecrübeler değildir. Doktorun elindeki neşter can kurtarır ama cahilin elindeki ise insan öldürür” diye konuştu. Kapusuz sözlerine şöyle devam etti:

“Demirel’in tecrübelerinden ilk akla gelen muhtıralardır. Adeta askeri darbeye zemin hazırlamak için rol üstlenmiş görüntüsü verir. Mesela 71 Muhtırası’nı hatırlarsanız başbakan olarak Demirel’i görürsünüz. 80 Darbesi’ne bakarsanız yine aynı şahsı görürsünüz. Siyasette ilkeli, dürüst ve samimi olmak o kadar önemli ki ama bir ilkeniz yoksa, dün dündür, bugün bugündür deyip geçebilirsiniz. 91’de Sayın Demirel, hesap soracağım diye meydan okumuştu. ’2 anahtar vereceğiz’ diye uçan kuşa bile vaatlerde bulunmuştu. Başbakan oldu, hesap falan sormadı. Millet dedi ki, ’Cumhurbaşkanı olduğu zaman mı hesap soracak acaba?’ Mesela cumhurbaşkanı olduktan sonra Kenan Evren’i köşke davet edip misafir ettiğinde de, ‘Büyük tecrübe’ demişti. Ya kardeşim, ’Biz darbelerden çektik’ diyen sensin. ’Ey millet, mağdur olarak bunun hesabını soracağım’ diyen sensin. Demirel’in başbakan ve cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde, 3 ay 6 ay hükümet kurduğu zamanlarda, tecrübelerinden bir tanesi fotoğraf çektirmek. Hatırlayın fotoğraflardaki insanları. Ya mahkum olmuşlardır ya da isimi skandalların herhangi birine karışmıştır. Kendisi 28 Şubat’ın mimarıdır, öncüsüdür, koruyucusudur. Onunla beraber birçok kişi yoldan çıktı, sıkıntıya düştü, kaybolup gitti ama Demirel o sıkıntılardan hiç birisini yaşamadı.”

Hükümetin çok bilinçli hareket ettiğini ve meselelerin halli için büyük bir gayret içinde olduğunu ifade eden Kapusuz, “AK Parti hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmamıştır. Tek derdi halkın refah seviyesinin artırılmasıdır, devletle milleti barıştırmak, devlet-millet kaynaşmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER