Asayiş
  • 13.1.2014 18:42

Demiri çalıp yerine su doldurmuşlar

OSMANİYE'de, TIR'lara yükledikleri demirleri teslim etmeden önce bir kısmını çalıp, yerine de depolara su doldurarak hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, fabrikalardan ve demir satışı yapan firmalardan demir yükü alan bazı kişilerin, TIR'ları kendi depolarına götürerek bir miktar demiri çaldığı, karşılığında da yedek yakıt deposuna demir ağırlığı kadar su dolup, teslimat yaptıkları belirledi. Su ile belgeler üzerindeki demir ağırlığını sağlayan şebekeye yönelik operasyon yapan polis Osmaniye, Hatay Adana ve Şanlıurfa'da 18 kişiyi gözaltına aldı. Şebeke üyelerinin bu yöntemle toplam 93 ton demir çaldığı saptandı. Emniyette ifadeleri alınan 18 kişi daha sonra 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve nitelikli hırsızlık' suçlarından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OPERASYON POLİS KEMERASINDA

Öte yandan operasyon polis kamerasınca kaydedildi. Basına dağıtılan görüntülerde durdurulan demirli yüklü TIR'ın deposunda su tespit edilirken, özel hareket polisleri tarafından şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise ele geçirilen tabancalar, av tüfeği ile bıçaklar da görüntülerde yer aldı.

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:30

İLGİLİ HABERLER