Gündem
  • 27.2.2013 15:40

Demirören hakim karşısına çıktı

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL  - Duruşmaya katılan Yıldırım Demirören, dava konusu olan projeye yönetim kurulunda karar verdiklerini, uygulamayı ise şirket yetkilisine bıraktıklarını söyledi.
İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz sanıklar Yıldırım Demirören ve Fikret Tayfun Demirören hazır bulundu. Duruşmaya Erdoğan Demirören’in de aralarında bulunduğu 4 sanık ise katılmadı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Yıldırım Demirören, iş adamı olduğunu ve aylık gelirinin 150 bin lira olduğunu söyledi. Daha sonra savunması alınan Yıldırım Demirören, dava konusu eylemi yönetim kurulu olarak karar verdiklerini belirterek, ''Uygulamasını da Toros Doruk isimli yetkilimize bıraktık. Kararımızın uygulanmasını o yerine getirdi. Konuyla ilgili fazlaca bilgiye sahip değilim'' dedi.
Sanık Fikret Tayfun Erdoğan da, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini ifade ederek, ''Yargılamaya konu olan Taksim Gayrimenkul Yatırımı Geliştirme ve İşletmecilik A.Ş'ye ait bir yerdir. Bir yönetim kurulu kararı olarak yapılması gerekenleri tespit edip karar aldık. Uygulaması ise yetkililerimiz tarafından yapıldı. Teknik olarak detay bilmiyoruz” diye konuştu.
İstanbul 2 nolu Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun davaya müdahil olarak katılmasına karar veren mahkeme duruşmaya katılmayan Erdoğan Demirören, Demir Toros Doruk, Tülin Demirören ve Meltem Oktay'ın, bir sonraki duruşmaya tekrar çağrılmalarına karar verdi. Duruşma sonrasında adliyenin protokol kapısından ayrılan Demirören, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede korunması gerekli Kültür varlığı olarak tescil edilen Beyoğlu'nda yer alan taşınmazın onaylı projesine aykırı olarak izinsiz yıkım yapıldığı ifade edilmişti. İzinsiz yıkım yapılan ve tahribatına sebebiyet verilen taşınmazın aynı adreste bulunan inşaattan kaynaklandığını tespit edildiği belirtilmişti. Söz konusu taşınmazın sanıklar Yıldırım Demirören, Erdoğan Demirören, Fikret Demirören, Tülin Demirören ve Meltem Okay adına kayıtlı olduğu belirtilen iddianamede sanık Demir Toros Doruk'un ise şirketin yetkili temsilcisi olduğu ifade edilmişti. İddianamede sanıklar hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istenmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER