Ekonomi
  • 20.10.2005 00:07

DEMİRÖREN ŞİRKETLER GRUBU'NUN 2 YÖNETİCİSİ AZERBEYCAN'DA TUTUKLANDI

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararnamesi doğrultusunda gözaltına alınan eski Kalkınma Bakanı Ferhat Aliyev tutuklandı.


Tutuklamayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Ferhat Aliyev ile yakın ilişkide olan resmi görevli ya da işadamlarıyla ilgili özel soruşturma başlatıldığı öğrenildi.Edinilen bilgilere göre, daha önce hükümette yer alan ''dış ekonomik ilişkiler bakanlığı'' görevinde bulunan Nicat Guliyev de tutuklandı.


Azerbaycan'da bugünkü beklenmeyen gelişmeler sırasında, Ferhat Aliyev'in bakanlıktan azli, ülkenin en büyük petrol dağıtım şirketi Az Petrol'ün başında bulunan kardeşi Rafig Aliyev ve Aliyev'in yanında bulunan, Demirören şirketler grubunun Azerbaycan temsilcisi olarak tanınan Türk işadamı Burhan Bekçi Bakü havaalanında Milli Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından gözaltına alındı.


Azerbaycan'da bugün görevden alınan Ekonomik Kalkınma Bakanı Ferhat Aleyiv'in kardeşi Rafig Aliyev ile birlikte gözaltına alınan Bekçi'nin durumuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.


Bekçi, Azerbaycan'da ''Azermega'' şirketinin başkanlığını yürütüyordu.


Burhan Bekçi'nin Rafig Aliyev ile bir yurtdışı seyahatine çıkmak üzereyken gözaltına alındığı bildirildi. Bekçi'nin akşam saatlerinde serbest bırakıldığı belirtildi, ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.


Olaylarla ilgili olarak açılan soruşturma kapsamında iki Türk işadamının daha gözaltına alındığı da iddia edildi. Öte yandan öğle saatlerinde polis ve özel askeri güçler tarafından Az Petrol Şirketi'nin merkez binasının etrafındaki güvenlik önlemleri devam ediyor. Gazetecilerin bölgeye girmesine izin verilmiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER