Spor
  • 31.7.2009 00:04

DEMİRÖREN'E SERT CEVAP!..

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, Şan Ökten Tesisleri ilgili yaptığı açıklamalara çok sert yanıt geldi. "Semt Bizim, Aşk Bizim Platformu" adıyla bir araya gelen grup, yazılı bir açıklamayla başkan Demirören'in tesislerle ilgili sözlerine zehir zemberek yanıt verdi.

"VAHİM!"
Demirören'in Şan Ökten Tesisleri ile ilgili beyanlarının başkanı olduğu kulübün gerçeklerinden bihaber olduğunu ortaya koyduğu iddia edilen açıklamada, ''Bu sözler bilgi eksikliğinden kaynaklanıyorsa ortada vahim bir durum vardır. Yok eğer bu sözler bilgi eksikliğinden kaynaklanmıyorsa ortada çok daha vahim bir durum vardır. Her iki halde de Beşiktaş Kulübü'nün ehil ellerde olmadığı anlaşılmaktadır'' denildi.

"YALAN SÖYLENDİ"
Yapılan açıklamada, 2008 yılında yapılan genel kurulda ve sonrasında kulüp yönetim kurulunun, tüm ısrarlara karşın, Şan Ökten Tesisleri'nin isminin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını beyan ettiği hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi: ''Yönetim kurulunun aksi yöndeki beyanlarına rağmen İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği'nin 30 Nisan 2009 tarihli raporunda BJK Derneği ile Aşçıoğlu Firması arasında 23 Ağustos 2007 tarihli bir protokol imzalandığı ve bu protokolün maddelerinden birisinin de Şan Ökten kamp binasının yıkılması ve yerine 2 bin 500 metrekarelik alana sahip isim hakkı Aşçıoğlu firmasına ait yeni bir binanın yapılması olduğu anlaşılmaktadır. Protokolün tarihi 23 Ağustos 2007'dir. Yani 2008 yılındaki mali genel kuruldan öncedir. İçişleri Bakanlığı'nın raporu bizleri doğrulamaktadır. İsim değişikliği konusunda Beşiktaş Camiası'na yalan söylenmiştir.''

"BEŞİKTAŞ HUKUKİ BELADAN KURTULDU"
Camia içinden bir çok değerli kişinin de destek verdiği kampanyada 10 binin üzerinde imza toplandığı ve neticesinde doğan tepkilerden çekinen Aşçıoğlu'nun, adını tesislere veremeyeceğini anlayınca projeden vazgeçtiği öne sürülen açıklamada, ''Şimdiye kadar Türk sporunda örneği olmayan bu sivil hareketle Beşiktaş camiası şehidine sahip çıkmış, tarihinde yeri olmayan bir kişinin adının tesislere verilmesine engel olmuştur. Yönetim Kurulu'nun 23 Ağustos 2007 tarihli protokolü imzalarken kulüp gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunu İçişleri Bakanlığı raporu ortaya koymaktadır. 1999 yılındaki genel kurulda alınan karar, tapusu BJK Derneği'ne ait araziler üzerinden alınan inşaat izni ile ilgilidir. Halbuki, Şan Ökten Tesisleri'nin üzerinde bulunduğu arazi BJK Derneği'nin değil Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün malıdır. Yani, bu arazi üzerinde adı geçen kurumdan izin alınmadan inşaat yapılması mümkün değildir. İçişleri Bakanlığı raporundan da anlaşılacağı üzere imza kampanyası neticesinde Aşçıoğlu'nun inşaattan vazgeçirilmesi BJK Derneği'ni ileride başına açılacak büyük bir hukuki beladan kurtarmıştır'' denildi.

Şan Ökten isminin o tesislere 1989 yılında alınan bir genel kurul kararı ile verildiği hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

"BAŞKAN DURUMDAN BİHABER"
''Aksi yönde genel kurul kararı alınmadan bu ismin değiştirilmesi veya önüne ve arkasına başka bir isim eklenmesi mümkün değildir. Tüm bu gerçeklerden bihaber olan başkanın bizlere teşekkür etmesi gerekir."

"O YERLER PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"
"Madem bu iş 2 milyon dolarlık bir iştir, Beşiktaş Kulübü'nün Aşçıoğlu firmasının parasına ihtiyacı yoktur. Çünkü Beşiktaş Kulübü, tek maç dahi oynatmadan Gordon Schildenfeld gibi oyunculara milyon avrolar ödeyecek kadar büyüktür. Bu projeyi de rahatlıkla gerçekleştirebilir. Sayın başkan, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra kendisini en çok kızdıran olayın Şan Ökten Tesisleri meselesi olduğunu, buraya kulüp binasının taşınacağını, plazaların ise kiraya verilip gelir elde edileceğini söylemektedir. Aynı şekilde bizleri en çok kızdıran olayın, Fulya projesinde adeta üç beş kuruşa kiraya verilen, deyim yerinde ise peşkeş çekilen yerlerin diğer firmalarca dört beş misli bedelle kiraya verilmesi ve derneğin milyon dolarla ifade edilebilecek şekilde zarara uğratılması olduğunun bilinmesini isteriz. Başkan plazalardan elde edeceği kira gelirlerini bir kenara bıraksın ve bizlere metrekaresini 17 ve 23 dolardan kiraladığı yerlerin Aşçıoğlu ve Real Market tarafından üçüncü kişilere kaç paradan kiralandığını açıklasın. Açıklasın da Beşiktaş Kulübü bu kiralamalardan ne kazanmış, ne kaybetmiş ortaya çıksın? Zaten plazaları da Fulya gibi kiralayacaksa, hiç kiralamasın daha iyidir."

"3-5 DOLARIN DEĞİL MİLYONLARIN PEŞİNE DÜŞSÜN"
"Başkan, Beşiktaş'ın gelir kaybından bahsediyor, Fulya'daki rezidanslarda meydana gelen fazla inşaattan Beşiktaş'ın hakkı olan yüzde 67'lik payı ne zaman alacağız onu anlatsın. Kendisine, üç beş dolarlık kira geliri peşinde koşmak yerine milyon dolarlık dairelerdeki hakkımızın peşine düşmesini tavsiye ederiz. Başkan, Fulya'daki sahamızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kavşak çalışmasını engellemek için neler yaptınız, açıklayın da bizlerin de bilgisi olsun."

(LİGTV)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER