Gündem
  • 6.5.2013 01:51

Demirtaş CHP'ye çattı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu kadar yoğun bir savaşın içinde bile barışı haykırabilmek çok kıymetlidir" dedi.
          Burada köylülere seslenen Demirtaş, Türkiye'nin en çarpıcı fotoğrafının olduğu Tekeli köyünde yaşayan insanların, hayatlarının 30-40 yılını çatışmalı ortamda geçirdiğini belirterek, savaşın en yoğun olduğu dönemde bile insanların barıştan vazgeçmediğini söyledi.
     "Bu kadar yoğun bir savaşın içinde bile barışı haykırabilmek çok kıymetlidir. Hepinize teşekkür ediyorum" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:
     "Ankara'da ceylan derisi koltuklarda oturan bazı milletvekilleri, rahatlıklarına rağmen sizler kadar barışı istemiyor. Savaşı dayatan ve savaştan beslenen Ankara'daki savaş baronları, kendilerine muhalefet deyip de savaş dışında tek sözcük bile konuşamayan siyasetçiler, 50 bin defa sizlere kurban olsunlar."
     Demirtaş, Türkiye'deki her kesimin demokrasiye ihtiyacı olduğunu bildirerek, hükümetin hızlı şekilde yeni reformlar yapması gerektiğini ifade etti.
    
     -CHP İlçe teşkilatı BDP'ye geçti-
    
     Demirtaş, konuşmasının ardından 22 kişilik yönetim kadrosu ile partisinden istifa ederek BDP'ye katılan CHP Şemdinli İlçe Başkanı Necmettin Yardımcı'ya parti rozeti taktı.
     Yardımcı, çözüm sürecine herhangi bir katkıda bulunmamasından dolayı CHP'den istifa ettiklerine dikkati çekerek, "CHP Hakkari il yönetimi genel merkezin güdümünde kaldığı için istifa ettiğimizi burada, halkımızın huzurunda açıklıyoruz. Bundan sonra çalışmalarımıza BDP'de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
    
'FAŞİZME KARŞI İLK KIVILCIMIN ÇAKILDIĞI YERDEYİZ'

Hakkari'deki gezisinin üçüncü gününde Yüksekova'dan sonra Türkiye'nin İran ve Irak topraklarına sınır olan Şemdinli İlçesi'nin Tekeli Köyü'ne giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş meydanda toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

PKK'lı teröristlerin ilk saldırıyı Şemdinli'de yaptığına atıfta bulunan Demirtaş, "Onurlu Kürt gençleri, Şemdinli'de bu faşizme geçit vermeyeceğinin mücadelesini verdiler. İşte bu görkemli direnişin, faşizme karşı ilk kıvılcımının çakıldığı yerdeyiz" dedi.

Selahattin Demirtaş, Şemdinli'de şimdi barış sloganlarının yükseldiğini, Kürt adının şimdi faşizme karşı direnişin adı olduğunu ileri sürerek, "Binlerce kahraman canını verdi. Binlerce köy boşaltıldı. Bizi yok etmeye çalışanlar, şimdi bu halkın önderi başkan Apo ile İmralı'da görüşme yaptılar. Bu nedenle Başkan Apo'nun başlattığı bu çözüm sürecinin arkasında olacağız. Muhattap başkan Apo’dur. Demek ki tank, top, tugaylarla, kobralarla savaş durmuyor. Savaşın durması için başkan Apo'nun bir sözü gerekiyordu" dedi.

Bundan sonra sürecin kolay olmayacağını anlatan Demirtaş, "Biz barış dedikçe birileri koltuklarında bağırıp çağırıp kuduruyor. Bu halk barışa susamışken, dağlardaki silahlar da susmuşken özellikle ulusalcılar barışı istemiyor. Bundan sonra da işler çok kolay olmayacak. Bir yandan barış süreci var diğer yandan da özellikle Hakkari bölgesinde halkın ticaretini engellemeye dönük uygulamalar var. Bu halkın tek kaynağı buradaki ticarettir. Halkın ticaretini engelleyecek hiç bir uygulamayı kabul etmiyoruz" dedi. Demirtaş, konuşmasının ardından CHP Şemdinli İlçe Başkanlığı'ndan istifa ederek BDP'ye geçen Necmettin Yardımcı'nın rozetini taktı.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER