Gündem
  • 29.4.2015 09:22

Demirtaş:'Savaşa değil seçime gidiyoruz'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şişli’de düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Yemeğe Demirtaş’ın yanı sıra HDP milletvekilleri ve 2. Bölge milletvekili adayları ile partililer katıldı. Partilileriyle birlikte akşam yemeğini yiyen Demirtaş, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı kutlayan Demirtaş, seçim süreciyle ilgili mesajlar verdi. Mustafa Akıncı’nın KKTC’nin yeni cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte adada yeni bir dönemin başlayabileceğini ifade eden Demirtaş, “Biz Kıbrıs’ta yeni bir dönemin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte başlayabileceğini, Kıbrıs’taki sorunun çözümü konusunda oradaki halkın kendi iradesi ve hem Kıbrıs Rum Kesimi hem de Kıbrıs Türk Kesimi halklarının ortak iradesiyle çözüm bulma süreçlerini HDP olarak desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Eşit olmayan şartlarda seçime girdiklerini iddia eden Selahattin Demirtaş, “Zorlu bir seçim kampanyası, zorlu bir sürece hazırlanıyoruz. Aylardır hazırlığını yaptığımız seçim kampanyasının startını verdik. Türkiye’de demokratik bir seçim yarışı yaşanmıyor. Bu bir gerçek. Eşit adil bir seçim kampanyası sürdüremiyoruz. İktidar bütün imkanları, devletin elindeki bütün gücü; medya gücü, mali gücü, bürokrasi gücünü özellikle bize karşı, muhalefete karşı fütursuzca, eşit olmayan bir anlayışla kullanıyor” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR PANİK YAŞIYORLAR DİYORLAR”

Demirtaş, “Bu kadar eşitsizlik ve adaletsizliğe rağmen AKP’nin bu seçimde defterini düreceğiz. Elbette bu seçimde AKP, pervasızca kullandığı bu gücün bizim karşımızda, halkın karşısında sökmediğini görecek. Büyük bir panik yaşıyorlar diyorlar. Bu kadar gücümüz var diyorlar. Bu kadar büyük para harcıyoruz, bu kadar büyük devlet imkanıyla seçim yarışı yürütüyoruz ama HDP’yi durduramıyoruz diyorlar. Her türlü provokasyonu her türlü ucuz senaryoya rağmen HDP’yi durduramıyorlar” dedi.

“SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ”

“Savaşa değil, seçime gidiyoruz” diyen Demirtaş, seçim sürecinde HDP’nin hedef gösterildiğini ancak bir tek kişinin burnu kanamadan çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu vurguladı. Demirtaş, “Her yerde bizi hedef gösteriyorlar. Başbakanın kullandığı dile üsluba bir bakın Allah aşkına. Hakaretten başka hiçbir şey yok. Bir projemizi bir düşüncemizi eleştirseler saygı duyacağım. Milyonlarca insan televizyondan izlerken bir ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanı bir partinin yöneticilerine genel başkanına hakaret edebilir mi? O partiye milyonlarca insan oy veriyor. Hedef gösteriyorlar. Her yerde parti binalarımız saldırıya uğruyor. Her yerde HDP’yi hedef gösterdikleri için seçim gerilimi yaratarak tansiyonu yükselterek buradan oy devşirmeye çalışıyorlar. Bizde ısrarla ve inatla şunu söylemeye devam edeceğiz; bu ülkenin tek bir evladı bile burnu kanamadan tırnağı kanamadan, acısını yaşamadan seçim kampanyasını tamamlamak bizim boynumuzun borcudur. Hangi partiye oy verirse versin. Sandıktan da milletvekili koltuğundan da daha kıymetlidir insanlarımızın canı. Biz savaşa girmiyoruz seçime giriyoruz. Bu adaletsizliğe rağmen sizi yeneceğiz diyoruz” diye konuştu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER