Gündem
  • 29.4.2019 15:16

Demirtaş'tan CHP'nin diyet borcu açıklaması

Sezai'nin sözleri daha unutulmadı Selo!.. "CHP'nin bize diyet borcu yok"

PKK güdümündeki HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, “CHP'li belediyelerin bize diyet borcu değil; halkın tamamına eşit, adil, şeffaf, demokratik hizmet borcu vardır” dedi. Demirtaş'ın bu sözü, akıllara HDP mevcut Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, Mansur Yavaş ve İmamoğlu’ndan istediği diyeti getirdi!..

Terör örgütü PKK güdümündeki Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eskiEş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “CHP'li belediyelerin bize diyet borcu değil; halkın tamamına eşit, adil, şeffaf, demokratik hizmet borcu vardır.” dedi. Milletin aklıyla alay edermişçesine söylenen bu söz, akıllara HDP mevcut Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, Mansur Yavaş ve İmamoğlu’ndan istediği diyeti getirdi!..

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski eş genel başkanı, PKK sevici Selahattin Demirtaş, avukatları vasıtasıyla BBC Türkçe’ye konuştu.

İmamoğlu’na tebrik

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmayarak CHP’nin adaylarını destekleyen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı, İBB’deki şaibeli seçimlerde 13 bin oy farkıyla önde görünen İmamoğlu’nu tebrik etti. Demirtaş, “Sayın İmamoğlu'nun kutuplaştıran, ötekileştiren baskılara, şantajlara boyun eğmeden demokrasi içerisinde birlik siyasetinde ısrarcı olmasını diliyorum. Bu çerçevede başarılı olmasını temenni ederim.” dedi.

“Bize diyet borçları yok”

Demirtaş, “Seçmenlerimiz CHP'den teşekkür almak için değil; demokrasi ve barışa şans yaratmak için sandığa gitmiştir. CHP'li belediyelerin bize diyet borcu değil; halkın tamamına eşit, adil, şeffaf, demokratik hizmet borcu vardır. Ama CHP Genel Merkezi sosyal demokrat kimliğine uygun olarak demokrasi ve barış adına cesur politikalar, çözüm önerileri geliştirmek durumundadır.” ifadelerini kullandı.

Temelli diyeti çoktan istedi!..

Demirtaş milletin aklıyla alay edercesine CHP’nin bir borcu olmadığını söylese de, Sezai Temelli seçimlerden önce Ankara ve İstanbul’u iki partinin beraber yöneteceği anlamına gelen sözler sarf etmişti. HDP’lileri “Kürtler” diye tanımlayan Temelli, şunları söylemişti:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğluseçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir.”

Güncellenme Tarihi : 29.4.2019 15:24

İLGİLİ HABERLER