Gündem
  • 6.6.2020 23:36

Demirtaş'tan CHP'ye açık ilişki teklifi...

HDP'li Demirtaş’tan 'açık ittifak' çağrısı..

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan, 7 Haziran 2015 seçimlerinin yıldönümünde yeni çağrı geldi.

Demirtaş, PKK yayın organı Mezopotamya Ajansı’nda yayınlanan mektubunda “Geçmişten ders çıkararak demokrasi, özgürlük, barış ve ekonomik refah için daha cesur ve büyük siyasi hamleler, geniş ve açık ittifaklar yapabilmeliyiz” diye yazdı. Demirtaş, “Ülkemizin sorunlarına çözümler içeren kapsayıcı bir programla, cesaretle ve kararlılıkla, çok sesli ve çok renkli bir şekilde, bu baskıcı rejimin değişmesini isteyen herkesin el ele vermesiyle iktidarın yenilgiye uğratılması mümkündür” ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın ittifak çağrısının başta Millet İttifakı bileşenleri olmak üzere Gelecek ve Deva Partisi'ni de kapsadığı değerlendiriliyor.

HDP’NİN ‘AÇIK İTTİFAK’ ÇAĞRISINA CHP’DEN YANIT

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şubat ayında yaptığı bir açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi kurulan siyasi ittifaklarla ilgili, “Bir seferliğine İstanbul seçimlerini kazanmak için kabul ettik, bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı ve birlikte görüntü verilmeli. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise Buldan’ın ‘ittifak’ açıklamasına “Biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında oluyoruz. İlk seçimler geldiğinde demokrasiden yana olan yurttaşlarımız gereken cevabı verecektir” diye yanıt vermişti.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2020 23:47

İLGİLİ HABERLER