Gündem
  • 28.4.2013 00:59

Denemeç: Şehit artınca MHP oyları da artıyor...

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, "Siyaseten olayların devam etmesi, MHP’ye bir şekilde güç kazandırıyor" dedi.

Partililer tarafından karşılanan Denemeç, daha sonra konferansın yapılacağı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’na geçti. Konferansa Denemeç'in yanı sıra Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ile çok sayıda partili katıldı.

25 BİN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yaklaşık 30 yıldan bu yana devam eden terörden Türkiye’nin çok şey kaybettiğini anlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, şunları söyledi:

"76 milyonun yüzde 99.9'u kaybetti. Türkiye'de zarar gördü, huzursuz oldu. İşte bu bitecek. Bundan daha büyük kazanç olur mu? Bunun PKK'ya sempati duyan, BDP'ye oy veren insanlar bile ‘Evladım dağdan inecek, en azından ölmeyecek?' diyor. Evlat acısı farklı bir olay. Katil bile olsa, çok büyük bir suçlamış bile olsa evlat acısı çok farklı bir şey. Bugüne kadar 24- 25 bin terörist öldürülmüş. Dağda da 4-5 bin terörist olduğu söyleniyor. 5 dağ dolduracak terörist ölmüş, hala olaylar devam ediyor. Bir insanın ölmesi demek, bir PKK'lının ölmesi demek sadece onun ölmesi demek değil. Ailesini karşısına alıyorsunuz. Devlete düşman oluyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşamış bu toplumda kin tohumları ekiliyor."

"ŞEHİT ARTINCA MHP’NİN OYLARI DA ARTIYOR"

AK Parti’nin kurucuları arasında yer aldığını ve 10 yıl boyunca Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ifade eden Denemeç, çözüm sürecine karşı olan MHP’nin şehit haberlerinin ardından oylarını arttırdığını öne sürdü. Denemeç, Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcı olduğu dönemde her ay düzenli olarak 3 farklı firmaya kamuoyu yoklaması yatırırdıklarını açıklayarak, şöyle konuştu:

"3 ayrı şirkete yaptırdık ki birbirlerini kontrol etsinler. Burada değişmeyen sorular vardır, partinin oyu nedir? Diğer partilerin oyu nedir? Benim dönemimde 140’a yakın anket yapılmıştır. Görünen tablo şuydu. Ne zaman şehit artsa MHP'nin oyları artıyordu. Bunu biz gözlemliyorduk, çok net olarak. Bunu söylemek hiç hoş bir şey değil ama gerçek. Eskiden ne zaman bir şehit cenazesi olsa, o şehit cenazesini provake eden gruplar vardı. Slogan atıp malum işaretleri yaparak, belirli mesajlar veriyorlardı. Şimdi baktığımız zaman bu sürece en çok karşı çıkan parti, MHP’dir. Çünkü siyaseten olayların devam etmesi, MHP’ye bir şekilde güç kazandırıyor. Acı ama gerçek, bunu kendileri de biliyorlar. Belki de o tabanda bu olayların durmasını isteyen çok insanımız var. Çok acı çekmiş insanlar var. Ama siyaseten bu olayların dolması demek MHP’nin 1995 yıllarında oy seviyesine dönmesi demek. Baktığımızda 1977 seçimlerinde MHP’nin oyu yüzde 6.7’di. 1995 seçimlerinde de yüzde 8’di. Böyle bir oy gücü var. Ama yüzde 10’un üzerine çıkması genelde bu tür olayların devam etmesinden oluyor."

"CHP KARARSIZLIK İÇİNDE”

CHP'nin çözüm süreci konusunda kararız olduğunu savunan Denemeç, bu partinin sürece kararsız kaldığını, ulusalcı ile gerçekten sosyal demokrat grupların çatıştığını iddia ederken, "Bir Genel Başkan Yardımcısı 'Sürecin yanındayız’ diyor, 2 gün sonra görevden alınıyor. Başkası başka bir şey söylüyor. CHP bunu demokratik bir partiyiz diyerek açıklıyor. Bu demokrasi değildir. Her şey tartışılabilir ama partinin yönetici konumundaki insanlar, o tartışma esnasında aynı fikirde olmasalar bile bir karar alındığında o karara uymak, en azından ağızlarını açmamak zorundadırlar. Çözüm süreci Türkiye’nin önüne açacak. Ocak ayından bu yana öyle bir umut doğdu ki bölgede zengin olan insanlar İstanbul’a, İzmir’e, hatta yurt dışına yatırım yapıyordu. Şimdi inanılmaz teşvik veriyor ama ne verirseniz verin, güven yoksa yatırım olmuyor. Şimdi Organize Sanayi Bölgelerine başvuru patlaması oldu. İşadamları ‘ben bu bölgede sanayi kuracağım’ diyor çünkü teşvikler çok cazip."

Konuşmasının ardından dinleyenlerden gelen sorularını yanıtlayan Ak Parti MKYK üyesi ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, daha sonra Edirne’den ayrıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER