Gündem
  • 24.10.2005 20:39

DENİZ BAYKAL : "İZMİR'İN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ LAZIM"

ERGÜL UYSAL
İZMİR - İzmir'de depremin etkili olduğu Urla ve Güzelbahçe ilçelerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "İzmir'in afet bölgesi ilan edilmesi, bu doğrultuda gereken kolaylıkların sağlanması lazım" dedi.


Seferihisar ziyaretinin ardından Urla'ya geçen Baykal, burada bir süre sokaklarda dolaşarak vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti ve "Parti olarak da, belediyeler olarak da sizi yalnız bırakmayacağız" dedi.


Baykal, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekilleri olduğu halde Urla Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'ndan depremden sonra ortaya çıkan tahribat ve halkın ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Deprem bölgesine herkesin gelip, konuşup, dinleyip gittiğini, vatandaşların yine belediyelerle başbaşa kaldığını ve her şeyi belediyelerden beklediğini kaydeden Baykal, "Belediyelerin çok ciddi takviyeye ihtiyacı var. Belediyelere yardımcı olmak lazım" diye konuştu.


Baykal, partinin İzmir milletvekilleri içinden bir görevlendirme yaptıklarını, bu milletvekilinin önümüzdeki hafta TBMM'de İzmir'in depremden kaynaklanan sorunlarını aktaracağını, ilgililerin dikkatini çekeceklerini açıkladı. 2003 depreminin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Urla'da yaptırılan 72 konuttan sadece 9 tanesinin mağdur olanlara, geri kalan 63 tanesinin ise ilgisiz kişilere satıldığına dikkat çeken Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise, bu depremde mağdur vatandaşların sosyal tesislerde ağırlanmaya çalışıldığını, bu konutların satılmasının çirkin bir olay olduğunu kaydetti. Deniz Baykal'da, ayrılan sınırlı kaynakların amacı dışında kullanılmasının mağdur vatandaşı bir kez daha mağdur ettiğini belirtti.


Urla'dan Güzelbahçe İlçesi'ne geçen ve bir süre belediyede dinlenen Baykal, vatandaşlara belediye anonsuyla geçmiş olsun dileklerini iletti.


Baykal, daha sonra İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı makamında ziyaret etti. Baykal, bölgedeki vatandaşların mağduriyetinin DASK ve Ankara'dan gelecek yardımlarla giderilmesi gerektiğini belirterek, belediyelerin desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Başkan Kocaoğlu'nun şahsında İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini bildiren Baykal, bir panik ve telaş oluşturacak durumun olmadığını, bu depremin imar ve şehirleşme planlarının bölgede daha duyarlı ele alınması gerektiğini ortaya koyduğunu, imar zaaflarının ortaya çıkmasına sebep olduğunun altını çizdi. Baykal, "İzmir'in afet bölgesi ilan edilmesi, bu doğrultuda gereken kolaylıkların sağlanması lazım. İzmir kendi kaderiyle başbaşa bırakılamaz" diye konuştu.


Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na yaptığı ziyaretin ardından İzmir'den ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER