Asayiş
  • 22.7.2009 13:44

DENİZDE KAYBOLAN ADAMI ARARKEN CESET BULDULAR

ÖMER FARUK AYDEMİR/İSTANBUL

Samatya sahilinde denize giren vatandaşlar, 30 yaşlarında bir erkeğin denizde kaybolduğunu gördü. Vatandaşlar denize girerek kaybolan kişiyi aramaya başladı. Arama çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Vatandaşlar denizdeki aramalarını sürdürürken, deniz polisi ve ambulans da olay yerine geldi. Balık adamlar denize dalarak uzun süre, kaybolan vatandaşı aradı. Bir görgü tanığı, "Biz burada güneşlenip, sohbet ediyorduk. 30 yaşlarda biri denize girdi ve her zaman burada
denize giren biriydi. Bir süre sonra gözden kayboldu. Dağıldık aradık ama bulamadık. Polise haber verdik" dedi.

Deniz polisi kıyı şeridinde arama yaparken, sahibi ile birlikte arama çalışmalarına katılan 'Boncuk' isimli bir köpek dikkat çekti. Denize girerek kaybolan vatandaşı arayan ve dalgalarla boğuşan köpek, sahilde bekleyen vatandaşların takdirini topladı.

Samatya sahilinde yapılan aramalar sonuç vermezken, Cankurtaran'da ise kıyıya vurmuş bir erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin Samatya'dan denize girip kaybolduğu öne sürülen şahsa ait olabileceğini düşüne polis olay yerine gitti.

Yapılan incelemede cesedin birkaç günlük olduğu ve şiştiği belirlendi. Aranan kişiye ait olmadığı tespit edilen ve vatandaşlar tarafından kıyıya çıkartılan ceset, incelendikten sonra morga kaldırıldı.

Cesedi kıyıya çıkaran vatandaşlar, "Burada denize giriyorduk. İlerden bir cismin denizde sürüklendiğini gördük. İlk başta ceset olduğundan şüphelendik. Daha sonra arkadaşlarla bakıp, kıyıya çektik" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER