Spor
  • 4.7.2009 11:51

DENİZLİ : BİLİCA FENER'E EXTRA 10 PUAN KAZANDIRIR

Beşiktaş’ı şampiyon yapan Denizli, dün imza atan Sambacı için 1 ay önce VATAN Spor Müdürü İbrahim Seten’e şu çarpıcı değerlendirmeyi yaptı:

Mustafa DENİZLİ: “BİLİCA’YI çok beğeniyorum. Sivasspor ile oynadığımız maçlarda iyi oyunlar sergiledi. Çok iyi bir savunma adamı. Altını özellikle çiziyorum, aynı zamanda çok da zeki bir oyuncu. Sahada aklını doğru kullanıyor. Çabuk, dengeli ve dayanıklı. Topu iyi oyuna sokuyor. Sert şutlar atıyor. En önemli özelliklerinden birisi liderlik ruhu taşıması. Biz de transfer etmek isteriz. Keşke alsak.. Bilica, kendisini transfer edecek takıma ekstradan 10 puan katkı sağlar.” (Mustafa Denizli, bu açıklamayı Bilica Fener’e transfer olmadan önce Çeşme’de VATAN Spor Müdürü İbrahim Seten’e yapmıştır)

Mert AYDIN: SAMBACI, büyüklerin bile dikkatini çeken bir performans ortaya koydu. Artı İtalya’da oynamış olması önemli bir avantaj. Ama henüz savunmanın ortasındaki partneri belli değil. Onunla uyumu kritik nokta olacak. Daum, Brezilyalı savunmacılardan hep hoşlandı. Eğer Bilica, Sivas’taki mücadeleci oyununu sürdürürse belki Lugano kadar olmasa da ciddi katkı sağlar. Ama artık lig 2.’liğini başarısızlık olarak gören bir takıma geldiğini bilmeli. Küçük bir dalgınlığı taraftarda ve medyada ’Zaten büyük takımda oynayamazdı’ kanısı yaratabilir.

Hakan YAŞAR: SÜPER Ligi tanıması ve İtalya’da 4 sezon savunma sanatını öğrenmesi önemli artıları... Övülecek tarafı çok ama arızaları da az değil. Kimse onu Lugano gibi sanmasın. Yaşı 30 ve hızı azaldı. O Edu’nun iyi oyun kuran haline yakın. İyi frikik atıyor ama sıra ona gelmez. 10 yılda 13 takım değiştirmesi ciddi istikrarsızlık. Sivas’tan Fener’e gelirken yüceldi. Sivas’ta çok top şişiren (BJK gibi) takımlara karşı harikalar yarattı. F.Bahçe ise kapanmayacak, açılacak. Boş alanda ve pres yediğinde sıkıntı yaratır. Yine de taraftar onu sevecektir.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER