Spor
  • 4.8.2009 03:07

DENİZLİ FATURAYI 3 FUTBOLCUSUNA KESTİ

Beşiktaş’ın teknik patronu, “Önemli bir yarışa giriyoruz. Bizimle savaşacaklara kapımız açık. Ama yüreğini koymayanlar şimdiden bırakıp gitsin. Ya da sorunu olan söylesin. Özellikle Tello, Bobo ve Sivok’tan daha tempolu bir oyun bekliyorum” dedi.


BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Süper Kupa’da Fenerbahçe ile yapılan karşılaşmada alınan 2-0’lık mağlubiyetin Süper Lig maçları öncesi önemli bir test olduğunu belirtirken bazı oyuncularının dikkatlerini çekip sert bir dille uyardı. Süper Kupa’nın kaybedilmesine üzüldüğünü belirten Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yenilgiyle ilgili geniş kapsamlı bir rapor isterken Denizli, dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde futbolcularıyla toplantı yaptı.
Denizli toplantıda futbolcularına, “Maça çok iyi başladık. Önemli olan 90 dakikayı istikrarlı bir şekilde tamamlamak. Rakip takım kadar bizler de gol pozisyonlarına girdik. Geçen sezon göreve geldiğim günden bu yana aynı şeyleri söylüyorum. Önemli bir yarışa giriyoruz. Bizimle savaşacaklara kapımız açık. Ama yüreğini koymayanlar şimdiden bırakıp gitsin. Ya da sorunu olan söylesin” dedi.

Üç futbolcuya uyarı

Denizli, maçın kalitesinin ne olursa olsun kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Takımda önemli sorunlarımızın olduğunu biliyorum. Bunları ilerleyen haftalarda düzelteceğiz. Bazı oyuncular bireysel hareketleri, hataları nedeniyle rakibe pozisyonlar oluşturdular. Bu yenilgi bizim için kayıp değil. Biz de kazanabilirdik. Fakat maçın son 20 dakikasında oyun insiyatifini rakibe kaptırdık. Özellikle Tello, Bobo ve Sivok’dan daha tempolu bir oyun bekliyorum. Geçen yıl alnımızın teri ile 2 kupa kazandık. Üçüncüyü de alabilseydik iyi olurdu.”

Beşiktaşlı futbolcuların Fenerbahçe karşısında önemli bir sınavdan geçtiğini vurgulayan Mustafa Denizli şu yorumu yaptı: “Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig maçları öncesi ciddi bir test uyguladım. Kimin hangi maçları çıkartacağını ve kimin yüksek performans gösterebileceğini gözlemledim. Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda ofansif futbolumuzu sahaya yansıttık fakat defansif anlamda sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıyı bir an önce ortadan kaldıracak güce sahibiz. Kadromdaki tüm oyuncuların teknik ve fizik güçlerini böylesi yüksek kapasiteli karşılaşmada görmek istediklerimi gördüm.”

Yenilgiye kimse üzülmesin

Beşiktaş’ın kesinlikle oyun kurucu oyuncuya ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Denizli sözlerini şöyle tamamladı: “Sağ ve sol kanatlarımızda zaman zaman zaaflar yaşadık. Bu bir tecrübe olayıdır. İsmail Köybaşı’nın sistemimdeki şablonda her zaman yeri var. Ama biraz tecrübe kazanması gerek. Tüm oyuncularımın peformansından memnunum. Yeni sezonda büyük başarılara imza atacak güçlü kadromuz var. Fenerbahçe karşısında kaybettiğimiz için kimse üzülmesin. Bizim için sezon öncesi önemli bir turnuva, test maçı oldu. Önemli olan bundan böyle tüm oyuncuların tüm güçlerini sergilemeleridir. Aksini düşünen varsa yollarımızı ayıralım.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER