Asayiş
  • 13.5.2021 23:04

Denizli'ye şehit ateşi düştü

İçişleri Bakanlığı, Ağrı'da Türkiye-İran sınır hattında yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğinde görevli bir özel harekat polisinin İran tarafından yapılan taciz atışı sonucu 1 polis şehit olduğunu ve 3 polisin yaralandığını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre, Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı'na yakın bir bölgeden bulunan bağlı Bölükbaşı köyünde güvenlik güçlerinin nöbet değişimi sırasında teröristlerce roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 1 polis memuru şehit olurken, 3 polis memuru ise yaralandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Ağrı ilimizde Türkiye-İran sınır hattında yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğinde görevli kahraman özel harekat polisimiz bölücü terör örgütü mensuplarınca İran tarafından yapılan taciz atışı sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize, kederli ailesine ve Türk Polis Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Öte yandan, şehit olan özel harekat polisinin Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Ulukent Mahallesinden olduğu ve isminin Veli Kabalay olduğu öğrenildi.

Denizli'ye şehit ateşi düştü

Güncellenme Tarihi : 14.5.2021 00:07

İLGİLİ HABERLER