Gündem
  • 30.9.2008 16:40

DENKTAŞ: "TALAT'IN CEMAAT LİDERİ OLARAK ÇAĞRILMASI BÜYÜK BİR AŞAĞILAMADIR"

MESUT GÜNSEV
LEFKOŞA  - KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda konuşma yapması için "cemaat lideri" olarak davet edildiğini, Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın ise "Kıbrıs Cumhurbaşkanı" sıfatıyla çağrıldığını belirterek, bunu "büyük bir aşağılama" olarak niteledi. Denktaş ayrıca, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın önceki günlerde Kıbrıs konusuyla ilgili yaptığı açıklamada ortaya koyduğu kırmızı çizgileri, Türkiye'deki tüm
siyasi partilerin ve hükümetin de dünyaya duyurmasını istedi.
1. Cumhurbaşkanı Denktaş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu'nun bayram tebriki sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Denktaş, Cumhurbaşkanı Talat'ın AKPM'de konuşma yapması için "cemaat lideri", Hristofyas'ın ise "Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" sıfatıyla çağrılmasının "büyük bir aşağılama" olduğunu söyledi. Talat'ın AKPM'deki konuşmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek kendisinin "KKTC Cumhurbaşkanı" olduğunu duyurması gerektiğini dile getiren
Denktaş, Kıbrıs sorununda gidişatın iyi olmadığını kaydetti. Denktaş, bayramların barış içinde geçmesini temenni ettiğini, ancak gidişatın iyi olmamasından dolayı tatlı konuşamadığını söyledi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın önceki günlerde Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı "çözümde iki devlet, iki halk ve demokrasi olacak, Türkiye'nin garantörlüğü devam edecek" yönündeki açıklamalarına da değinen Denktaş, bu konuyu Türk hükümetinin ve Türkiye'deki tüm siyasi partilerin kırmızı çizgilerle birlikte ortaya koymasını ve bir kez daha teyit etmesini istedi.
Rauf Denktaş, Kıbrıslı Türklerin Rumun kölesi olmayacağını ve Türkiye'den kopmayacağını herkesin anlaması için bunun yapılması gerektiğini belirterek, "Umarım gelecek bayramı da bayrağımız altında hür bir şekilde kutlarız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER